македонски » норвешки   Во хотел – пристигнување


27 [дваесет и седум]

Во хотел – пристигнување

-

+ 27 [tjuesju]

+ På hotell – ankomst

27 [дваесет и седум]

Во хотел – пристигнување

-

27 [tjuesju]

På hotell – ankomst

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиnorsk
Имате ли една слободна соба? Ha- d--- e- l---- r--? +
Јас резервирав една соба. Je- h-- b------ r--. +
Моето презиме е Милер. Je- h---- ... M-----. +
   
Ми треба една еднокреветна соба. Je- t------ e- e--------. +
Ми треба една двокреветна соба. Je- t------ e- d---------. +
Колку чини собата за една вечер? Hv- k----- r----- p-- n---? +
   
Јас би сакал / сакала една соба со бања. Je- ø----- e- r-- m-- b--. +
Јас би сакал / сакала една соба со туш. Je- ø----- e- r-- m-- d---. +
Можам ли да ја погледнам собата? Ka- j-- f- s- p- r-----? +
   
Има ли овде гаража? Fi---- d-- e- g------? +
Има ли овде сеф? Fi---- d-- e- s---? +
Има ли овде факс? Fi---- d-- e- f---? +
   
Добро, ќе ја земам собата. Fl---- j-- t-- r-----. +
Еве ги клучевите. He- e- n------. +
Еве го мојот багаж. He- e- b------- m--. +
   
Во колку часот е појадокот? Nå- e- d-- f------? +
Во колку часот е ручекот? Nå- e- d-- m-----? +
Во колку часот е вечерата? Nå- e- d-- k--------? +