македонски » норвешки   Автомоблиска незгода


39 [триесет и девет]

Автомоблиска незгода

-

39 [trettini]

Bilulykke

39 [триесет и девет]

Автомоблиска незгода

-

39 [trettini]

Bilulykke

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиnorsk
Каде е следната бензинска пумпа? Hv-- e- n------- b------------?
Јас имам една дупната гума. Je- h-- p------- d---.
Дали можете да го промените тркалото? Ka- d- s----- d-----?
   
Потребни ми се неколку литра дизел. Je- t------ e- p-- l---- d-----.
Немам повеќе бензин. Je- e- t-- f-- b-----.
Имате ли резервна туба? Ha- d- e- r----------- m-- b-----?
   
Каде можам да телефонирам? Hv-- k-- j-- t---------?
Ми треба влечна служба. Je- t------ e- b-------------.
Барам една работилница. Je- l---- e---- e- b----------.
   
Се случи сообраќајна несреќа. De- h-- s----- e- u-----.
Каде е најблискиот телефон? Hv-- e- n------- t------?
Имате ли мобилен со себе? Ha- d- m---- m-- d--?
   
Потребна ни е помош. Vi t------ h----.
Повикајте еден лекар! Få t-- i e- l---!
Повикајте ја полицијата! Ri-- p-------.
   
Вашите документи Ве молам. Ka- j-- f- s- p------- d---?
Вашата возачка дозвола Ве молам. Ka- j-- f- s- f----------?
Вашата сообраќајна дозвола Ве молам. Ka- j-- f- s- v---------?