македонски » норвешки   Прашања за патот


40 [четириесет]

Прашања за патот

-

40 [førti]

Spørre etter veien

40 [четириесет]

Прашања за патот

-

40 [førti]

Spørre etter veien

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиnorsk
Извинете! Un------ (m--)! +
Можете ли да ми помогнете? Ka- d- h----- m--? +
Каде има овде добар ресторан? Hv-- f----- j-- e- g-- r--------- h--? +
   
Појдете лево зад аголот. Gå t-- v------ v-- h------. +
Потоа одете еден дел право напред. Gå s- e- s----- r--- f---. +
Потоа одете сто метри на десно. Gå s- h----- m---- t-- h----. +
   
Можете исто така да земете и автобус. Du k-- o--- t- b-----. +
Можете исто така да земете и трамвај. Du k-- o--- t- t------. +
Можете исто така да возите и позади мене. Du k-- b--- k---- e---- m--. +
   
Како да стигнам до фудбалскиот стадион? Hv----- k----- j-- t-- f---------------? +
Преминете го мостот ! Gå o--- b----. +
Возете низ тунелот ! Kj-- g------ t-------. +
   
Возете до третиот семафор. Kj-- t-- d- k----- t-- d-- t----- l---------. +
Потоа свртете на првата улица десно. Ta s- f----- v---- t-- h----. +
Потоа возете право напред преку следната раскрсница. Kj-- d------- r--- f--- v-- d-- n---- k------. +
   
Извинете, како да стигнам до аеродромот? Un------- h------ k----- j-- t-- f---------? +
Најдобро е да земете метро. De- e- b--- d- t-- T------. +
Возете се едноставно до последната станица. Ba-- k--- t-- s---- s----. +