македонски » норвешки   Активности за време на одморот


48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [førtiåtte]

Ferieaktiviteter

48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [førtiåtte]

Ferieaktiviteter

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиnorsk
Дали е чиста плажата? Er s------ r--?
Може ли човек таму да плива? Gå- d-- a- å b--- d--?
Не ли е опасно, таму да се плива? Er d-- i--- f----- å b--- d--?
   
Може ли овде да се изнајми чадор за сонце? Ka- m-- l--- e- p------ h--?
Може ли овде да се изнајми лежалка? Ka- m-- l--- e- l-------- h--?
Може ли овде да се изнајми чамец? Ka- m-- l--- e- b-- h--?
   
Би сакал / сакала да сурфам. Je- v-- g----- s----.
Би сакал / сакала да нуркам. Je- v-- g----- d----.
Би сакал / сакала да скијам на вода. Je- v-- g----- s-- p- v------.
   
Може ли да се изнајми даска за сурфање? Gå- d-- a- å l--- s---------?
Може ли да се изнајми опрема за нуркање? Gå- d-- a- å l--- d-----------?
Може ли да се изнајмат скии за вода? Gå- d-- a- å l--- v--------?
   
Јас сум почетник. Je- e- n---------.
Јас сум средно-добар / добра. Je- e- m------ f----.
Јас веќе добро се снаоѓам. Je- h-- p------ p- d----.
   
Каде е ски лифтот? Hv-- e- s--------?
Имаш ли скии со себе? Ha- d- m-- d-- s----?
Имаш ли скијачки чевли со себе? Ha- d- m-- d-- s---------?