македонски » норвешки   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

+ 5 [fem]

+ Land og språk

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [fem]

Land og språk

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиnorsk
Џон е од Лондон. Jo-- e- f-- L-----. +
Лондон се наоѓа во Англија. Lo---- l----- i S------------. +
Тој зборува англиски. Ha- s------ e------. +
   
Марија е од Мадрид. Ma--- k----- f-- M-----. +
Мадрид се наоѓа во Шпанија. Ma---- l----- i S-----. +
Таа зборува шпански. Hu- s------ s-----. +
   
Петар и Марта се од Берлин. Pe--- o- M----- k----- f-- B-----. +
Берлин се наоѓа во Германија. Be---- l----- i T-------. +
Зборувате ли вие двајцата германски? Sn----- d--- t--- b---- t-? +
   
Лондон е главен град. Lo---- e- e- h--------. +
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. Ma---- o- B----- e- o--- h----------. +
Главните градови се големи и бучни. Ho---------- e- s---- o- b------. +
   
Франција се наоѓа во Европа. Fr------- l----- i E-----. +
Египет се наоѓа во Африка. Eg--- l----- i A-----. +
Јапонија се наоѓа во Азија. Ja--- l----- i A---. +
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. Ka---- l----- i N-----------. +
Панама се наоѓа во Средна Америка. Pa---- l----- i M-------------. +
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. Br---- l----- i S----------. +