македонски » норвешки   Продавници


53 [педесет и три]

Продавници

-

+ 53 [femtitre]

+ Butikker

53 [педесет и три]

Продавници

-

53 [femtitre]

Butikker

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиnorsk
Ние бараме спортска продавница. Vi l---- e---- e- s---------------. +
Ние бараме месарница. Vi l---- e---- e- k--------------. +
Ние бараме аптека. Vi l---- e---- e- a-----. +
   
Би сакале имено да купиме една топка за фудбал. Vi s--- n----- k---- e- f------. +
Би сакале имено да купиме салама. Vi s--- n----- k---- s-----. +
Би сакале имено да купиме лекарства. Vi s--- n----- k---- m-----------. +
   
Бараме една спортска продавница, за да купиме една топка за фудбал. Vi l---- e---- e- s--------------- f-- å k---- e- f------. +
Ние бараме месарница, за да купиме салама. Vi l---- e---- e- k-------------- f-- å k---- s-----. +
Ние бараме аптека, за да купиме лекарства. Vi l---- e---- e- a----- f-- å k---- m-----------. +
   
Јас барам златар. Je- l---- e---- e- g-------. +
Јас барам фото продавница. Je- l---- e---- e- f-------------. +
Јас барам слаткарница. Je- l---- e---- e- k--------. +
   
Имено имам намера, да купам еден прстен. Je- h-- n----- t---- å k---- e- r---. +
Имено имам намера, да купам еден филм. Je- h-- n----- t---- å k---- e- f---. +
Имено имам намера, да купам една торта. Je- h-- n----- t---- å k---- e- b-------. +
   
Јас барам златар, за да купам прстен. Je- l---- e---- e- g------- f-- å k---- e- r---. +
Јас барам фото продавница, за да купам филм. Je- l---- e---- e- f------------- f-- å k---- e- f---. +
Јас барам слаткарница, за да купам торта. Je- l---- e---- e- k-------- f-- å k---- e- b-------. +