македонски » норвешки   Работа / Занает


55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

55 [femtifem]

Jobbe

55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

55 [femtifem]

Jobbe

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиnorsk
Што сте по занает? Hv- j----- d--- m--?
Мојот сопруг е лекар по занает. Ma---- m-- j----- s-- l---.
Јас полудневно работам како медицинска сестра. Je- j----- d----- s-- s---------.
   
Набргу ќе одиме во пензија. Sn--- b--- v- p---------.
Но даноците се високи. Me- s------- e- h---.
И здравственото осигурување е високо. Og h---------------- e- d--.
   
Што сакаш да бидеш? Hv- h-- d- l--- t-- å b--?
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. Je- v-- b-- i-------.
Јас сакам да студирам на универзитетот. Je- v-- s------ v-- u------------.
   
Јас сум практикант. Je- e- p---------.
Јас не заработувам многу. Je- t----- i--- m--.
Јас сум на пракса во странство. Je- t-- p------ i u-------.
   
Ова е мојот шеф. De- e- s----- m--.
Јас имам љубезни колеги. Je- h-- h-------- k--------.
Напладне секогаш одиме во кантината. Vi s----- l---- i k------.
   
Јас барам едно работно место. Je- s---- j---.
Јас сум веќе една година невработен / невработена. Je- h-- v--- a----------- i e-- å-.
Во оваа земја има премногу невработени. He- i l----- e- d-- f-- m---- a------------.