македонски » норвешки   Делови на телото


58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [femtiåtte]

Kroppsdeler

58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [femtiåtte]

Kroppsdeler

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиnorsk
Јас цртам човек. Je- t----- e- m---.
Најпрво главата. Fø--- h----.
Човекот носи еден шешир. Ma---- h-- p- s-- e- h---.
   
Косата не му се гледа. Ma- s-- i--- h----.
Ушите исто така не му се гледаат. Ma- s-- i--- ø---- h-----.
Грбот исто така не му се гледа. Ma- s-- i--- r----- h-----.
   
Ги цртам очите и устата. Je- t----- ø----- o- m-----.
Човекот танцува и се смее. Ma---- d----- o- l--.
Човекот има долг нос. Ma---- h-- e- l--- n---.
   
Тој во рацете носи еден стап. Ha- h-- e- s---- i h-----.
Тој околу вратот носи исто така и еден шал. Ha- h-- d------- e- s----- r---- h-----.
Зима е и студено е. De- e- v----- o- d-- e- k----.
   
Рацете се силни. Ar---- e- k-------.
Нозете исто така се силни. Be--- e- o--- k-------.
Човекот е од снег. Ma---- e- l---- a- s--.
   
Тој не носи панталони и мантил. Ha- h-- i---- b---- p- s-- o- i---- k---.
Но човекот не се смрзнува. Me- m----- f----- i---.
Тоа е снешко. De- e- e- s------.