македонски » норвешки   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

+ 59 [femtini]

+ På postkontoret

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [femtini]

På postkontoret

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиnorsk
Каде е најблиската пошта? Hv-- e- n------- p---------? +
Далеку ли е до најблиската пошта? Er d-- l---- t-- n------- p---------? +
Каде е најблиското поштенско сандаче? Hv-- e- n------- p--------? +
   
Ми требаат неколку поштенски марки. Je- t------ e- p-- f--------. +
За една картичка и едно писмо. Ti- e- k--- o- e- b---. +
Колку чини поштарината за Америка? Hv- k----- p------ t-- A------? +
   
Колку е тежок пакетот? Hv-- t--- e- p-----? +
Можам ли да го испратам со авионска пошта? Ka- j-- s---- d-- p-- l-------? +
Колку долго трае, додека да пристигне? Hv-- l---- t-- d-- t-- d-- k-----? +
   
Каде можам да телефонирам? Hv-- k-- j-- t---------? +
Каде е следната телефонска говорница? Hv-- e- n------- t-----------? +
Имате ли телефонски картички? Ha- d- t----------? +
   
Имате ли телефонски именик? Ha- d- t-------------? +
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? Ve- d- l--------- t-- Ø--------? +
Само момент, да проверам. Et ø-------- j-- s--- s-----. +
   
Линијата е секогаш зафатена. Li---- e- a----- o------. +
Кој број го биравте? Hv----- n----- h-- d- r----? +
Најпрво морате да изберете нула. Du m- t---- n--- f----! +