македонски » норвешки   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

+ 65 [sekstifem]

+ Nektelse 2

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [sekstifem]

Nektelse 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиnorsk
Скап ли е прстенот? Er d-- r----- d--? +
Не, тој чини само сто евра. Ne-- d-- k----- b--- h----- e---. +
Но јас имам само педесет. Me- j-- h-- b--- f----. +
   
Готов / готова ли си веќе? Er d- f----- a--? +
Не, сеуште не сум. Ne-- i--- e---. +
Но веднаш ќе бидам готов / готова. Me- j-- e- s---- f-----. +
   
Сакаш ли уште супа? Vi- d- h- m-- s----? +
Не, не сакам повеќе. Ne- t---- j-- v-- i--- h- m--. +
Но сакам уште еден сладолед. Me- j-- v-- h- m-- i-. +
   
Живееш ли веќе долго овде? Ha- d- b--- h-- l----? +
Не, штотуку еден месец. Ne-- b--- e- m----. +
Но познавам веќе многу луѓе. Me- j-- k------ m---- f--- a-------. +
   
Патуваш ли утре накај дома? Kj---- d- h--- i m-----? +
Не, дури за викендот. Ne-- i--- f-- i h----. +
Но се враќам веќе во недела. Me- j-- k----- t------ a------- p- s-------. +
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? Er d------ d- a------- v-----? +
Не, таа е штотуку седумнаесет. Ne-- h-- e- b--- s-----. +
Но таа веќе има дечко. Me- h-- h-- a------- e- k-------. +