македонски » норвешки   Присвојни заменки 1


66 [шеесет и шест]

Присвојни заменки 1

-

66 [sekstiseks]

Possessiver 1

66 [шеесет и шест]

Присвојни заменки 1

-

66 [sekstiseks]

Possessiver 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиnorsk
јас – мој je- – m-n
Неможам да го најдам мојот / својот клуч. Je- f----- i--- n------- m--.
Неможам да го најдам мојот / својот возен билет. Je- f----- i--- b-------- m--.
   
ти – твој du – d-n
Го најде ли твојот / својот клуч? Ha- d- f----- n------- d--?
Го најде ли твојот / својот возен билет? Ha- d- f----- b-------- d--?
   
тој – негов ha- – h--s
Знаеш ли каде е неговиот клуч? Ve- d- h--- n------- h--- e-?
Знаеш ли каде е неговиот возен билет? Ve- d- h--- b-------- h--- e-?
   
таа – нејзин hu- – h----s
Нејзините пари ги нема. Pe----- h----- e- b----.
А и нејзината кредитна картичка ја нема. Og k------------ h----- e- o--- b----.
   
ние – наш vi – v-r
Нашиот дедо е болен. Be-------- v-- e- s--.
Нашата баба е здрава. Me- b--------- v-- e- f----.
   
вие – ваш de-- – d---s
Деца, каде е вашиот татко? Hv-- e- p------ d----?
Деца, каде е вашата мајка? Hv-- e- m------ d----?