македонски » норвешки   нешто сака


71 [седумдесет и еден]

нешто сака

-

+ 71 [syttien]

+ ville noe 2

71 [седумдесет и еден]

нешто сака

-

71 [syttien]

ville noe 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиnorsk
Што сакате? Hv- v-- d---? +
Сакате ли да играте фудбал? Vi- d--- s----- f------? +
Сакате ли да си ги посетите пријатели? Vi- d--- b----- v-----? +
   
сака vi--e +
Не сакам да задоцнам. Je- v-- i--- k---- f-- s---. +
Не сакам да одам таму. Je- v-- i--- g- (d--). +
   
Сакам да си одам дома. Je- v-- g- h---. +
Сакам да останам дома. Je- v-- b-- h-----. +
Сакам да бидам сам / сама. Je- v-- v--- a----. +
   
Сакаш ли да останеш овде? Vi- d- b-- h--? +
Сакаш ли да јадеш овде? Vi- d- s---- h--? +
Сакаш ли да спиеш овде? Vi- d- s--- h--? +
   
Сакате ли да тргнете утре? Vi- d- k---- i m-----? +
Сакате ли да останете до утре? Vi- d- b-- t-- i m-----? +
Сакате ли сметката да ја платите утре? Vi- d- b----- r-------- i m-----? +
   
Сакате ли во диско? Vi- d--- p- d-------? +
Сакате ли во кино? Vi- d--- p- k---? +
Сакате ли во кафуле? Vi- d--- p- k---? +