македонски » норвешки   Придавки 3


80 [осумдесет]

Придавки 3

-

80 [åtti]

Adjektiv 3

80 [осумдесет]

Придавки 3

-

80 [åtti]

Adjektiv 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиnorsk
Таа има куче. Hu- h-- e- h---. +
Кучето е големо. Hu---- e- s---. +
Таа има големо куче. Hu- h-- e- s--- h---. +
   
Таа има куќа. Hu- h-- e- h--. +
Куќата е мала. Hu--- e- l---. +
Таа има една мала куќа. Hu- h-- e- l--- h--. +
   
Тој живее во хотел. Ha- b-- p- h-----. +
Хотелот е евтин. Ho------ e- b-----. +
Тој живее во евтин хотел. Ha- b-- p- e- b----- h-----. +
   
Тој има автомобил. Ha- h-- b--. +
Автомобилот е скап. Bi--- e- d--. +
Тој има скап автомобил. Ha- h-- e- d-- b--. +
   
Тој чита еден роман. Ha- l---- e- r----. +
Романот е досаден. Ro----- e- k-------. +
Тој чита еден досаден роман. Ha- l---- e- k------- r----. +
   
Таа гледа еден филм. Hu- s-- p- e- f---. +
Филмот е интересен. Fi---- e- s--------. +
Таа гледа еден интересен филм. Hu- s-- p- e- s-------- f---. +