македонски » норвешки   Споредни реченици со дека 2


92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

+ 92 [nittito]

+ Bisetninger med at 2

92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [nittito]

Bisetninger med at 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиnorsk
Ме лути, дека рчиш. De- i-------- m-- a- d- s------. +
Ме лути, дека пиеш толку многу пиво. De- i-------- m-- a- d- d------ s- m-- ø-. +
Ме лути, дека доаѓаш толку доцна. De- i-------- m-- a- d- k----- s- s---. +
   
Мислам, дека му треба лекар. Je- t--- (a-) h-- t------ e- l---. +
Мислам, дека тој е болен. Je- t--- (a-) h-- e- s--. +
Мислам, дека тој сега спие. Je- t--- (a-) h-- s---- n-. +
   
Ние се надеваме, дека тој ќе се ожени со нашата ќерка. Vi h---- (a-) h-- v-- g---- s-- m-- d------ v--. +
Ние се надеваме, дека тој има многу пари. Vi h---- (a-) h-- h-- m-- p-----. +
Ние се надеваме, дека тој е милионер. Vi h---- (a-) h-- e- m--------. +
   
Слушнав, дека твојата сопруга имаше една несреќа. Je- h-- h--- a- k--- d- h---- e- u-----. +
Слушнав, дека таа лежи во болница. Je- h-- h--- a- h-- l----- p- s--------. +
Слушнав, дека твојот автомобил е потполно скршен. Je- h-- h--- a- b---- d-- e- t----- ø------. +
   
Ме радува, дека дојдовте. Je- e- g--- f-- a- d- k--. +
Ме радува, дека имате интерес. De- g----- m-- a- d- e- i----------. +
Ме радува, дека сакате да ја купите куќата. De- g----- m-- a- d- v-- k---- h----. +
   
Се плашам, дека последниот автобус е веќе заминат. Je- e- r--- f-- a- d-- s---- b----- h-- g---. +
Се плашам, дека мораме да земеме такси. Je- e- r--- f-- a- v- m- t- e- d-----. +
Се плашам, дека немам пари кај себе. Je- e- r--- f-- a- j-- i--- h-- p----- m-- m--. +