македонски » норвешки   Споредни реченици со дали


93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

93 [nittitre]

Bisetninger med om

93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

93 [nittitre]

Bisetninger med om

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиnorsk
Незнам, дали тој ме сака. Je- v-- i--- o- h-- e----- m--.
Незнам, дали тој ќе се врати. Je- v-- i--- o- h-- k----- t------.
Незнам, дали тој ќе ме побара. Je- v-- i--- o- h-- v-- r---- m--.
   
Дали тој навистина ме сака? Om h-- e----- m--?
Дали тој навистина ќе се врати? Om h-- k----- t------?
Дали тој навистина ќе ме побара? Om h-- v-- r---- m--?
   
Се прашувам, дали тој мисли на мене? Je- l---- p- o- h-- t----- p- m--.
Се прашувам, дали тој има некоја друга? Je- l---- p- o- h-- h-- e- a----.
Се прашувам, дали лаже? Je- l---- p- o- h-- l----.
   
Дали тој навистина мисли на мене? Om h-- t----- p- m--?
Дали тој навистина има некоја друга? Om h-- h-- e- a----?
Дали тој навистина ја кажува вистината? Om h-- s------ s---?
   
Се сомневам, дали навистина му се допаѓам. Je- e- i t--- p- o- h-- v------- l---- m--.
Се сомневам, дали ќе ми пише. Je- e- i t--- p- o- h-- v-- s----- t-- m--.
Се сомневам, дали ќе се ожени со мене. Je- e- i t--- p- o- h-- v-- g---- s-- m-- m--.
   
Дали му се навистина допаѓам? Om h-- v------- l---- m--?
Дали тој навистина ќе ми пише? Om h-- v-- s----- t-- m--?
Дали тој навистина ќе се ожени со мене? Om h-- v-- g---- s-- m-- m--?