македонски » норвешки   Сврзници 1


94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [nittifire]

Konjunksjoner 1

94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [nittifire]

Konjunksjoner 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиnorsk
Чекај, додека да престане дождот. Ve-- t-- d-- h-- s------ å r----.
Чекај, додека да бидам готов / готова. Ve-- t-- j-- e- f-----.
Чекај, додека тој да се врати. Ve-- t-- h-- k----- t------.
   
Ќе почекам, додека ми се исуши косата. Je- v----- t-- h---- m--- e- t---.
Ќе почекам, додека да заврши филмот. Je- v----- t-- f----- e- o---.
Ќе почекам, додека семафорот светне зелено. Je- v----- t-- l---- e- g----.
   
Кога патуваш на одмор? Nå- r----- d- p- f----?
Уште пред летниот распуст? Fø- s-----------?
Да, уште пред да започне летниот распуст. Ja- f-- s----------- b-------.
   
Поправи го кровот, пред да започне зимата. Fi-- t---- f-- v------- k-----.
Измиј си ги рацете, пред да седнеш на масата. Va-- h------ f-- d- s----- d-- v-- b-----.
Затвори го прозорецот, пред да излезеш. Lu-- v------ f-- d- g-- u-.
   
Кога ќе се вратиш дома? Nå- k----- d- h---?
По наставата? Et--- u-------------?
Да, откако ќе заврши наставата. Ja- e---- a- u------------- e- o---.
   
Откако тој имаше несреќа, не можеше повеќе да работи. Et--- a- h-- h---- h--- e- u----- k---- h-- i--- j---- l-----.
Откако тој ја загуби работата, тој замина за Америка. Et--- a- h-- h---- m----- j----- d-- h-- t-- A------.
Откако тој замина за Америка, тој стана богат. Et--- a- h-- h---- d---- t-- A------ b-- h-- r--.