македонски » норвешки   Сврзници 2


95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

95 [nittifem]

Konjunksjoner 2

95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

95 [nittifem]

Konjunksjoner 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиnorsk
Од кога таа не работи повеќе? Nå- s------ h-- å j----?
Од нејзината венчавка? Si--- h-- b-- g---?
Да, таа не работи повеќе, откако се омажи. Ja- h-- h-- i--- j----- s---- h-- b-- g---.
   
Откако таа се омажи, таа не работи повеќе. Si--- h-- b-- g--- j----- h-- i--- l-----.
Откако се познаваат, тие се среќни. Si--- d- k------ h-------- e- d- l--------.
Откако имаат деца, тие излегуваат ретко. Si--- d- h-- b--- g-- d- s------ u-.
   
Кога таа телефонира? Nå- t---------- h--?
За време на возењето? Me-- h-- k-----?
Да, додека вози автомобил. Ja- m--- h-- k----- b--.
   
Таа телефонира, додека го вози автомобилот. Hu- t---------- m--- h-- k----- b--.
Таа гледа телевизија, додека пегла. Hu- s-- p- T- m--- h-- s------ t--.
Таа слуша музика, додека ги врши своите задачи. Hu- h---- p- m----- m--- h-- g--- o-------- s---.
   
Јас не гледам ништо, кога / ако немам очила. Je- s-- i-------- n-- j-- i--- h-- p- m-- b------.
Јас не разбирам ништо, кога / ако музиката е толку гласна. Je- f------ i-------- n-- m------- e- s- h--.
Јас не мирисам ништо, кога / ако имам настинка. Je- l----- i-------- n-- j-- e- f--------.
   
Ќе земеме едно такси, доколку / ако врне. Vi t-- e- d----- h--- d-- r-----.
Ние ќе патуваме околу светот, доколку / ако добиеме на лото. Vi r----- j----- r---- h--- v- v----- i l----.
Ние ќе започнеме со јадењето, доколку / ако тој не дојде наскоро. Vi b------- å s---- h--- h-- i--- k----- s----.