македонски » норвешки   Сврзници 4


97 [деведесет и седум]

Сврзници 4

-

+ 97 [nittisju / syv og nitti]

+ Konjunksjoner 4

97 [деведесет и седум]

Сврзници 4

-

97 [nittisju / syv og nitti]

Konjunksjoner 4

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиnorsk
Тој заспа, иако телевизорот беше вклучен. Ha- s------ s--- o- T--- s-- p-. +
Тој остана уште, иако веќе беше доцна. Ha- b--- s--- o- d-- v-- s---. +
Тој не дојде, иако бевме договорени. Ha- k-- i---- s--- o- v- h---- a-----. +
   
Телевизорот беше вклучен. И покрај тоа тој заспа. TV-- s-- p-- m-- l------ s----- h--. +
Веќе беше доцна. И покрај тоа тој остана уште. De- v-- s---- m-- l------ b-- h--. +
Ние бевме договорени. И покрај тоа тој не дојде. Vi h---- e- a-----. L------ k-- h-- i---. +
   
Иако тој нема возачка дозвола, тој вози автомобил. Ha- k----- b-- s--- o- h-- i--- h-- f--------. +
Иако улицата е лизгава, тој вози брзо. Se-- o- v---- e- g---- k----- h-- f---. +
Иако тој е пијан, тој вози велосипед. Ha- s----- s--- o- h-- e- f---. +
   
Тој нема дозвола. И покрај тоа тој вози автомобил. Ha- h-- i--- f--------. L------ k----- h-- b--. +
Улицата е лизгава. И покрај тоа тој вози така брзо. Ve--- e- g----. L------ k----- h-- s- f---. +
Тој е пијан. И покрај тоа тој го вози велосипедот. Ha- e- f---. L------ s----- h--. +
   
Таа не може да најде работа, иако има студирано. Hu- f----- i---- s------- s--- o- h-- h-- s------. +
Таа не оди на лекар, иако има болки. Hu- g-- i--- t-- l---- s--- o- h-- h-- s------. +
Таа купува автомобил, иако нема пари. Hu- k----- b-- s--- o- h-- i--- h-- p-----. +
   
Таа има студирано. И покрај тоа таа не може да најде работа. Hu- h-- s------. L------ f----- h-- i---- s-------. +
Таа има болки. И покрај тоа таа не оди на лекар. Hu- h-- s------. L------ g-- h-- i--- t-- l----. +
Таа нема пари. И покрај тоа таа купува автомобил. Hu- h-- i---- p-----. L------ k----- h-- b--. +