македонски » пунџаби   Пијалоци


12 [дванаесет]

Пијалоци

-

+ 12 [ਬਾਰਾਂ]12 [bārāṁ]

+ ਪੇਅ – ਪਦਾਰਥpē'a – padāratha

12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [ਬਾਰਾਂ]
12 [bārāṁ]

ਪੇਅ – ਪਦਾਰਥ
pē'a – padāratha

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиਪੰਜਾਬੀ
Јас пијам чај. ਮੈ- ਚ-- ਪ---- / ਪ---- ਹ---
m--- c--- p----/ p---- h--.
+
Јас пијам кафе. ਮੈ- ਕ--- ਪ---- / ਪ---- ਹ---
M--- k---- p----/ p---- h--.
+
Јас пијам минерална вода. ਮੈ- ਮ---- ਵ--- ਪ---- / ਪ---- ਹ---
M--- m------- v----- p----/ p---- h--.
+
   
Пиеш ли чај со лимон? ਕੀ ਤ-- ਨ---- ਵ--- ਚ-- ਪ---- / ਪ---- ਹ--?
K- t- n--- v--- c--- p----/ p---- h---?
+
Пиеш ли кафе со шеќер? ਕੀ ਤ-- ਸ਼--- ਵ--- ਚ-- ਪ---- / ਪ---- ਹ--?
K- t- ś----- v--- c--- p----/ p---- h---?
+
Пиеш ли вода со мраз? ਕੀ ਤ-- ਬ-- ਵ--- ਪ--- ਪ---- / ਪ---- ਹ--?
K- t- b------ v--- p--- p----/ p---- h---?
+
   
Овде има забава. ਇੱ-- ਇ-- ਪ---- ਚ-- ਰ-- ਹ--
I--- i-- p----- c--- r--- h--.
+
Луѓето пијат шампањско. ਲੋ- ਸ਼----- ਪ- ਰ-- ਹ--
L--- ś------- p- r--- h---.
+
Луѓето пијат вино и пиво. ਲੋ- ਸ਼--- ਅ-- ਬ--- ਪ- ਰ-- ਹ--
L--- ś----- a-- b----- p- r--- h---.
+
   
Пиеш ли алкохол? ਕੀ ਤ-- ਮ---- ਪ---- / ਪ---- ਹ-?
K- t- m----- p----/ p---- h--?
+
Пиеш ли виски? ਕੀ ਤ-- ਵ---- ਪ---- / ਪ---- ਹ--?
K- t- v----- p----/ p---- h---?
+
Пиеш ли кола со рум? ਕੀ ਤ-- ਕ--- ਦ- ਨ-- ਰ- ਪ---- / ਪ---- ਹ--?
K- t- k--- d- n--- r--- p----/ p---- h---?
+
   
Јас не сакам шампањско. ਮੈ--- ਸ਼----- ਚ--- ਨ--- ਲ-----
M---- ś------- c--- n---- l-----.
+
Јас не сакам вино. ਮੈ--- ਸ਼--- ਚ--- ਨ--- ਲ-----
M---- ś----- c--- n---- l-----.
+
Јас не сакам пиво. ਮੈ--- ਬ--- ਚ--- ਨ--- ਲ-----
M---- b----- c--- n---- l-----.
+
   
Бебето сака млеко. ਬੱ-- ਨ-- ਦ--- ਚ--- ਲ---- ਹ--
B--- n- d---- c--- l----- h--.
+
Детето сака какао и сок од јаболко. ਬੱ-- ਨ-- ਨ----- ਅ-- ਸ-- ਦ- ਰ- ਚ--- ਲ---- ਹ--
B--- n- n------- a-- s--- d- r--- c--- l----- h--.
+
Жената сака сок од портокал и сок од грејпфрут. ਇਸ--- ਨ-- ਸ---- ਅ-- ਅ---- ਦ- ਰ- ਚ--- ਲ---- ਹ--
I------ n- s----- a-- a---- d- r--- c--- l----- h--.
+