македонски » пунџаби   Чистење на куќата


18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

+ 18 [ਅਠਾਰਾਂ]18 [Aṭhārāṁ]

+ ਘਰ ਦੀ ਸਫਾਈghara dī saphā'ī

18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

18 [ਅਠਾਰਾਂ]
18 [Aṭhārāṁ]

ਘਰ ਦੀ ਸਫਾਈ
ghara dī saphā'ī

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиਪੰਜਾਬੀ
Денес е сабота. ਅੱ- ਸ਼----- ਹ--
a-- ś------- h--.
+
Денес ние имаме време. ਅੱ- ਸ--- ਕ-- ਸ--- ਹ--
A-- s--- k--- s---- h--.
+
Денес ние ќе го чистиме станот. ਅੱ- ਅ--- ਘ- ਸ-- ਕ- ਰ-- / ਰ---- ਹ---
A-- a--- g---- s---- k--- r---/ r------ h--.
+
   
Јас ја чистам бањата. ਮੈ- ਇ------ ਸ-- ਕ- ਰ-- ਹ---
M--- i----------- s---- k--- r--- h--.
+
Мажот ми ја мие колата. ਮੇ-- ਘ----- ਗ--- ਧ- ਰ--- ਹ--
M--- g-------- g--- d-- r--- h--.
+
Децата ги чистат велосипедите. ਬੱ-- ਸ------ ਸ-- ਕ- ਰ-- ਹ--
B--- s-------- s---- k--- r--- h---.
+
   
Баба ги полева цвеќињата. ਦਾ-- / ਨ--- ਪ----- ਨ-- ਪ--- ਦ- ਰ-- ਹ--
D---/ n--- p------- n- p--- d- r--- h--.
+
Децата ја раскреваат детската соба. ਬੱ-- ਬ----- ਦ- ਕ--- ਸ-- ਕ- ਰ-- ਹ--
B--- b------ d- k----- s---- k--- r--- h---.
+
Мажот ми ја раскрева неговата работна маса. ਮੇ-- ਘ----- ਆ--- ਡ---- ਸ-- ਕ- ਰ--- ਹ--
M--- g-------- ā---- ḍ------ s---- k--- r--- h--.
+
   
Јас ги ставам алиштата во машината за перење алишта. ਮੈ- ਵ----- ਮ--- ਵ--- ਕ---- ਰ-- ਰ-- ਹ---
M--- v----- m----- v--- k----- r---- r--- h--.
+
Јас ги закачувам алиштата. ਮੈ- ਕ---- ਟ-- ਰ-- ਹ---
M--- k----- ṭ--- r--- h--.
+
Јас ги пеглам алиштата. ਮੈ- ਕ---- ਪ----- ਕ- ਰ-- ਹ---
M--- k----- p----- k--- r--- h--.
+
   
Прозорците се извалкани. ਖਿ----- ਗ----- ਹ--
K--------- g------ h---.
+
Подот е извалкан. ਫਰ- ਗ--- ਹ--
P------ g--- h--.
+
Садовите се извалкани. ਚੀ-- ਦ- ਬ--- ਗ--- ਹ--
C--- d- b------- g--- h---.
+
   
Кој ги чисти прозорците? ਖਿ----- ਕ-- ਸ-- ਕ- ਰ--- ਹ--
K--------- k---- s---- k--- r--- h--.
+
Кој всмукува прашина? ਵੈ---- ਕ-- ਕ- ਰ--- ਹ--
V-------- k---- k--- r--- h--.
+
Кој ги мие садовите? ਚੀ-- ਦ- ਬ--- ਕ-- ਧ- ਰ--- ਹ--
C--- d- b------- k---- d-- r--- h--.
+