македонски » пунџаби   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

2 [ਦੋ]
2 [Dō]

ਪਰਿਵਾਰ
parivāra

2 [два]

Фамилија

-

2 [ਦੋ]
2 [Dō]

ਪਰਿਵਾਰ
parivāra

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиਪੰਜਾਬੀ
дедо ਦਾ-- / ਨ---
d---/ n--ā
баба ਦਾ-- / ਨ---
d---/ n--ī
тој и таа ਉਹ ਅ-- ਉ-
u-- a-- u-a
   
татко ਪਿ--
p--ā
мајка ਮਾ-- / ਮ--
m---/ m-ṁ
тој и таа ਉਹ ਅ-- ਉ-
u-- a-- u-a
   
син ਪੁ---
p----a
ќерка ਧੀ
d-ī
тој и таа ਉਹ ਅ-- ਉ-
u-- a-- u-a
   
брат ਭਰ-
b---ā
сестра ਭੈ-
b----a
тој и таа ਉਹ ਅ-- ਉ-
u-- a-- u-a
   
чичко ਚਾ-- / ਮ---
c---/ m--ā
тетка ਚਾ-- / ਮ---
c---/ m--ī
тој и таа ਉਹ ਅ-- ਉ-
u-- a-- u-a
   
Ние сме една фамилија. ਅਸ-- ਇ-- ਪ----- ਹ---
a--- i-- p------- h--.
Фамилијата не е мала. ਪਰ---- ਛ--- ਨ--- ਹ--
P------- c---- n---- h--.
Фамилијата е голема. ਪਰ---- ਵ--- ਹ--
P------- v--- h--.