македонски » пунџаби   Во градот


25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [ਪੱਚੀ]
25 [Pacī]

ਸ਼ਹਿਰ ਵਿੱਚ
śahira vica

25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [ਪੱਚੀ]
25 [Pacī]

ਸ਼ਹਿਰ ਵਿੱਚ
śahira vica

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиਪੰਜਾਬੀ
Би сакал / сакала кон железничката станица. ਮੈ- ਸ---- ਜ--- ਚ------ / ਚ------ ਹ---
m--- s------- j--- c-----/ c----- h--.
Би сакал / сакала кон аеродромот. ਮੈ- ਹ--- ਅ--- ਜ--- ਚ------ / ਚ------ ਹ---
M--- h----- a-- j--- c-----/ c----- h--.
Би сакал / сакала во центарот на градот. ਮੈ- ਸ਼--- ਜ--- ਚ------ / ਚ------ ਹ---
M--- ś----- j--- c-----/ c----- h--.
   
Како да стигнам до железничката станица? ਮੈ- ਸ---- ਕ---- ਜ----?
M--- s------- k---- j----?
Како да стигнам до аеродромот? ਮੈ- ਹ--- ਅ--- ਕ---- ਜ----?
M--- h----- a-- k---- j----?
Како да стигнам до центарот на градот? ਮੈ- ਸ਼--- ਕ---- ਜ----?
M--- ś----- k---- j----?
   
Ми треба такси. ਮੈ--- ਇ-- ਟ---- ਚ----- ਹ--
M---- i-- ṭ------ c----- h--.
Ми треба карта на градот. ਮੈ--- ਸ਼--- ਦ- ਇ-- ਨ--- ਚ----- ਹ--
M---- ś----- d- i-- n----- c----- h--.
Ми треба хотел. ਮੈ--- ਇ-- ਹ--- ਚ----- ਹ--
M---- i-- h----- c----- h--.
   
Би сакал / сакала да изнајмам еден автомобил. ਮੈ- ਇ-- ਗ--- ਕ---- ਤ- ਲ--- ਹ--
M--- i-- g--- k----- t- l---- h--.
Еве ја мојата кредитна картичка. ਇਹ ਮ--- ਕ------ ਕ--- ਹ--
I-- m--- k------- k----- h--.
Еве ја мојата возачка дозвола. ਇਹ ਮ--- ਲ----- ਹ--
I-- m--- l--------- h--.
   
Што има да се види во градот? ਸ਼ਹ-- ਵ--- ਵ--- ਯ-- ਕ- – ਕ- ਹ-?
Ś----- v--- v------ y--- k- – k- h--?
Појдете во стариот дел на градот. ਤੁ--- ਪ----- ਸ਼--- ਵ--- ਜ---
T---- p----- ś----- v--- j---.
Направете една градска обиколка. ਤੁ--- ਸ਼--- – ਦ--- ਕ---
T---- ś----- – d------- k---.
   
Појдете на пристаништето. ਤੁ--- ਬ------ ਤ- ਜ---
T---- b--------- t- j---.
Направете една пристанишна обиколка. ਤੁ--- ਬ------ – ਦ--- ਕ---
T---- b--------- – d------- k---.
Кои други знаменитости ги има освен тоа? ਇਸ--- ਬ---- ਹ-- ਦ--- ਲ--- ਕ- ਹ-?
I----- b---- h--- d------ l----- k- h--?