македонски » пунџаби   Во природа


26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [ਛੱਬੀ]
26 [Chabī]

ਪ੍ਰਕਿਰਤੀ ਵਿੱਚ
prakiratī vica

26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [ਛੱਬੀ]
26 [Chabī]

ਪ੍ਰਕਿਰਤੀ ਵਿੱਚ
prakiratī vica

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиਪੰਜਾਬੀ
Ја гледаш ли кулата таму? ਕੀ ਤ---- ਉ- ਮ---- ਨ-- ਵ---- ਹ-?
k- t---- u-- m----- n- v------ h-?
Ја гледаш ли планината таму? ਕੀ ਤ---- ਉ- ਪ--- ਨ-- ਵ---- ਹ-?
K- t---- u-- p----- n- v------ h-?
Го гледаш ли селото таму? ਕੀ ਤ---- ਉ- ਪ--- ਨ-- ਵ---- ਹ-?
K- t---- u-- p--- n- v------ h-?
   
Ја гледаш ли реката таму? ਕੀ ਤ---- ਉ- ਨ-- ਨ-- ਵ---- ਹ-?
K- t---- u-- n--- n- v------ h-?
Го гледаш ли мостот таму? ਕੀ ਤ---- ਉ- ਪ-- ਨ-- ਵ---- ਹ-?
K- t---- u-- p--- n- v------ h-?
Го гледаш ли езерото таму? ਕੀ ਤ---- ਉ- ਸ---- ਨ-- ਵ---- ਹ-?
K- t---- u-- s------- n- v------ h-?
   
Таа птица таму, ми се допаѓа. ਮੈ--- ਉ- ਪ--- ਚ--- ਲ---- ਹ--
M---- u-- p---- c--- l----- h--.
Тоа дрво таму, ми се допаѓа. ਮੈ--- ਉ- ਦ---- ਚ--- ਲ---- ਹ--
M---- u-- d-------- c--- l----- h--.
Тој камен овде, ми се допаѓа. ਮੈ--- ਉ- ਪ--- ਚ--- ਲ---- ਹ--
M---- u-- p------ c--- l----- h--.
   
Тој парк таму, ми се допаѓа. ਮੈ--- ਉ- ਬ-- ਚ--- ਲ---- ਹ--
M---- u-- b--- c--- l----- h--.
Таа градина таму, ми се допаѓа. ਮੈ--- ਉ- ਬ---- ਚ--- ਲ---- ਹ--
M---- u-- b----- c--- l----- h--.
Тоа цвеќе овде ми се допаѓа. ਮੈ--- ਉ- ਫ--- ਚ--- ਲ---- ਹ--
M---- u-- p---- c--- l----- h--.
   
Мислам дека ова е убаво. ਮੈ--- ਉ- ਚ--- ਲ---- ਹ--
M---- u-- c--- l----- h--.
Мислам дека ова е интересно. ਮੈ--- ਉ- ਦ----- ਲ---- ਹ--
M---- u-- d--------- l----- h--.
Мислам дека ова е прекрасно. ਮੈ--- ਉ- ਸ---- ਲ---- ਹ--
M---- u-- s----- l----- h--.
   
Мислам дека ова е грдо. ਮੈ--- ਉ- ਕ--- ਲ---- ਹ--
M---- u-- k----- l----- h--.
Мислам дека ова е досадно. ਮੈ--- ਉ- ਨ--- ਲ---- ਹ--
M---- u-- n----- l----- h--.
Мислам дека ова е ужасно. ਮੈ--- ਉ- ਖ--- ਲ---- ਹ--
M---- u-- k------ l----- h--.