македонски » пунџаби   Во хотел – пристигнување


27 [дваесет и седум]

Во хотел – пристигнување

-

+ 27 [ਸਤਾਈ]27 [Satā'ī]

+ ਹੋਟਲ ਵਿੱਚ – ਪਹੁੰਚhōṭala vica – pahuca

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиਪੰਜਾਬੀ
Имате ли една слободна соба? ਕੀ ਤ----- ਕ-- ਕ--- ਖ--- ਹ-?
k- t----- k--- k----- k---- h--?
+
Јас резервирав една соба. ਮੈ- ਇ-- ਕ--- ਬ--- ਕ----- ਸ--
M--- i-- k----- b--- k--------- s-.
+
Моето презиме е Милер. ਮੇ-- ਨ-- ਮ---- ਹ--
M--- n--- m----- h--.
+
   
Ми треба една еднокреветна соба. ਮੈ--- ਇ-- ਕ--- ਚ----- ਹ--
M---- i-- k----- c----- h--.
+
Ми треба една двокреветна соба. ਮੈ--- ਦ- ਲ---- ਲ- ਕ--- ਚ----- ਹ--
M---- d- l---- l--- k----- c----- h--.
+
Колку чини собата за една вечер? ਇੱ- ਰ-- ਲ- ਕ--- ਦ- ਕ---- ਖ--- ਹ-----?
I-- r--- l--- k----- d- k--- k------ h-----?
+
   
Јас би сакал / сакала една соба со бања. ਮੈ--- ਗ------- ਦ- ਨ-- ਇ-- ਕ--- ਚ----- ਹ--
M---- g---------- d- n--- i-- k----- c----- h--.
+
Јас би сакал / сакала една соба со туш. ਮੈ--- ਫ----- ਦ- ਨ-- ਇ-- ਕ--- ਚ----- ਹ--
M---- p------ d- n--- i-- k----- c----- h--.
+
Можам ли да ја погледнам собата? ਕੀ ਮ-- ਕ--- ਦ-- ਸ--- / ਸ--- ਹ--?
K- m--- k----- d---- s-----/ s----- h--?
+
   
Има ли овде гаража? ਕੀ ਇ--- ਗ--- ਹ-?
K- i--- g------ h--?
+
Има ли овде сеф? ਕੀ ਇ--- ਤ----- ਹ-?
K- i--- t----- h--?
+
Има ли овде факс? ਕੀ ਇ--- ਫ--- ਮ--- ਹ-?
K- i--- p------- m----- h--?
+
   
Добро, ќе ја земам собата. ਅੱ-- ਮ-- ਕ--- ਲ---- / ਲ---- ਹ---
A--- m--- k----- l-----/ l----- h--.
+
Еве ги клучевите. ਇਹ ਚ----- ਹ--
I-- c------ h---.
+
Еве го мојот багаж. ਇਹ ਮ--- ਸ--- ਹ--
I-- m--- s----- h--.
+
   
Во колку часот е појадокот? ਨਾ--- ਕ---- ਵ-- ਹ---- ਹ-?
N----- k--- v--- h--- h--?
+
Во колку часот е ручекот? ਦੁ---- ਦ- ਖ--- ਕ---- ਵ-- ਹ---- ਹ-?
D------- d- k---- k--- v--- h--- h--?
+
Во колку часот е вечерата? ਰਾ- ਦ- ਖ--- ਕ---- ਵ-- ਹ---- ਹ-?
R--- d- k---- k--- v--- h--- h--?
+