македонски » пунџаби   Во ресторан 2


30 [триесет]

Во ресторан 2

-

+ 30 [ਤੀਹ]30 [Tīha]

+ ਰੈਸਟੋਰੈਂਟ ਵਿੱਚ 2raisaṭōraiṇṭa vica 2

30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [ਤੀਹ]
30 [Tīha]

ਰੈਸਟੋਰੈਂਟ ਵਿੱਚ 2
raisaṭōraiṇṭa vica 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиਪੰਜਾਬੀ
Еден сок од јаболко, молам. ਕ੍---- ਕ--- ਇ-- ਸ-- ਦ- ਰ- ਲ----
k---- k----- i-- s--- d- r--- l-----.
+
Една лимонада, молам. ਕ੍---- ਕ--- ਇ-- ਸ਼------ ਲ----
K---- k----- i-- ś------- l-----.
+
Еден сок од домати, молам. ਕ੍---- ਕ--- ਇ-- ਟ---- ਦ- ਰ- ਲ----
K---- k----- i-- ṭ------- d- r--- l-----.
+
   
Јас би сакал / сакала една чаша црвено вино. ਮੈ--- ਇ-- ਪ---- ਲ-- ਸ਼--- ਚ----- ਹ--
M---- i-- p----- l--- ś----- c----- h--.
+
Јас би сакал / сакала една чаша бело вино. ਮੈ--- ਇ-- ਪ---- ਚ---- ਸ਼--- ਚ----- ਹ--
M---- i-- p----- c--- ś----- c----- h--.
+
Јас би сакал / сакала едно шише шампањско. ਮੈ--- ਇ-- ਬ--- ਸ਼----- ਚ----- ਹ--
M---- i-- b----- ś------- c----- h--.
+
   
Сакаш ли риба? ਕੀ ਤ------ ਮ--- ਚ--- ਲ---- ਹ-?
K- t----- m---- c--- l----- h--?
+
Сакаш ли говедско месо? ਕੀ ਤ------ ਗ- – ਮ-- ਚ--- ਲ---- ਹ-?
K- t----- g- – m--- c--- l----- h--?
+
Сакаш ли свинско месо? ਕੀ ਤ------ ਸ-- ਦ- ਮ-- ਚ--- ਲ---- ਹ-?
K- t----- s--- d- m--- c--- l----- h--?
+
   
Јас би сакал / сакала нешто без месо. ਮੈ--- ਮ-- ਤ-- ਬ---- ਕ-- ਚ----- ਹ--
M---- m--- t-- b---- k---- c----- h--.
+
Јас би сакал / сакала една чинија со зеленчук. ਮੈ--- ਇ-- ਥ--- ਸ----- ਚ------- ਹ--
M---- i-- t---- s-------- c-------- h---.
+
Јас би сакал / сакала нешто, што не трае долго. ਮੈ--- ਕ-- ਅ---- ਚ----- ਹ- ਜ- ਜ਼---- ਦ-- ਨ- ਲ---
M---- k---- a---- c----- h-- j- z----- d--- n- l---.
+
   
Го сакате ли ова со ориз? ਕੀ ਤ------ ਇ- ਨ-- ਚ-- ਚ----- ਹ-?
K- t----- i-- n--- c---- c----- h---?
+
Го сакате ли ова со тестенини? ਕੀ ਤ------ ਇ- ਨ-- ਨ---- ਚ----- ਹ-?
K- t----- i-- n--- n------- c----- h---?
+
Го сакате ли ова со компири? ਕੀ ਤ------ ਇ- ਨ-- ਆ-- ਚ----- ਹ-?
K- t----- i-- n--- ā-- c----- h---?
+
   
Ова не ми е вкусно. ਮੈ--- ਪ--- ਨ--- ਆ---
M---- p----- n---- ā----.
+
Јадењето е студено. ਖਾ-- ਠ--- ਹ--
K---- ṭ---- h--.
+
Јас ова не го нарачав. ਮੈ- ਇ- ਨ--- ਮ------ ਸ--
M--- i-- n---- m--------- s-.
+