македонски » пунџаби   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

+ 36 [ਛੱਤੀ]36 [Chatī]

+ ਸਰਵਜਨਿਕ ਪਰਿਵਹਨsaravajanika parivahana

36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [ਛੱਤੀ]
36 [Chatī]

ਸਰਵਜਨਿਕ ਪਰਿਵਹਨ
saravajanika parivahana

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиਪੰਜਾਬੀ
Каде е автобуската станица? ਬੱ- ਕ--- ਰ---- ਹ-?
b--- k---- r----- h--?
+
Кој автобус вози во центарот? ਕਿ--- ਬ-- ਸ਼--- ਨ-- ਜ---- ਹ-?
K----- b--- ś----- j---- h--?
+
Која линија морам да ја земам? ਮੈ--- ਕ---- ਬ-- ਲ--- ਚ----- ਹ-?
M---- k----- b--- l---- c----- h--?
+
   
Дали морам да се прекачувам? ਕੀ ਮ---- ਬ---- ਪ----?
K- m---- b------- p-----?
+
Каде морам да се прекачам? ਮੈ--- ਕ---- ਬ---- ਪ----?
M---- k---- b------- p-----?
+
Колку чини еден возен билет? ਟਿ-- ਕ---- ਦ- ਹ-?
Ṭ----- k--- d- h--?
+
   
Колку автобуски станици има до центарот? ਸ਼ਹ-- ਤ-- ਬ-- ਕ---- ਵ-- ਰ---- ਹ-?
Ś----- t--- b--- k--- v--- r----- h--?
+
Овде морате да се симнете. ਤੁ----- ਇ--- ੳ---- ਚ----- ਹ--
T----- i--- t----- c----- h--.
+
Морате да се симнете позади. ਤੁ----- ਪ---- ਉ---- ਚ----- ਹ--
T----- p---- u------ c----- h--.
+
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. ਅਗ-- ਮ---- 5 ਮ--- ਵ--- ਆ----
A---- m------ 5 m--- v--- ā----.
+
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. ਅਗ-- ਟ---- 10 ਮ--- ਵ--- ਆ----
A---- ṭ---- 10 m--- v--- ā----.
+
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. ਅਗ-- ਬ-- 15 ਮ--- ਵ--- ਆ----
A---- b--- 15 m--- v--- ā----.
+
   
Кога вози последното метро? ਆਖ-- ਮ---- ਕ--- ਹ-?
Ā----- m------ k---- h--?
+
Кога вози последниот трамвај? ਆਖ-- ਟ---- ਕ--- ਹ-?
Ā----- ṭ---- k---- h--?
+
Кога вози последниот автобус? ਆਖ-- ਬ-- ਕ--- ਹ-?
Ā----- b--- k---- h--?
+
   
Дали имате возен билет? ਕੀ ਤ----- ਕ-- ਟ--- ਹ-?
K- t----- k--- ṭ----- h--?
+
Возен билет? – Не, немам. ਟਿ--?ਜ- ਨ-------- ਕ-- ਟ--- ਨ--- ਹ--
Ṭ-----?J- n--------- k--- ṭ----- n---- h--.
+
Тогаш морате да платите казна. ਫਿ- ਤ------ ਜ------ ਭ--- ਪ-----
P---- t----- j------- b------ p-----.
+