македонски » пунџаби   На пат


37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [ਸੈਂਤੀ]
37 [Saintī]

ਰਸਤੇ ਤੇ
rasatē tē

37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [ਸੈਂਤੀ]
37 [Saintī]

ਰਸਤੇ ਤੇ
rasatē tē

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиਪੰਜਾਬੀ
Тој патува со мотор. ਉਹ ਮ-------- ਤ- ਜ---- ਹ--
u-- m------------- t- j---- h--.
Тој патува со велосипед. ਉਹ ਸ---- ਤ- ਜ---- ਹ--
U-- s------- t- j---- h--.
Тој пешачи. ਉਹ ਪ--- ਜ---- ਹ--
U-- p------ j---- h--.
   
Тој патува со брод. ਉਹ ਜ--- ਤ- ਜ---- ਹ--
U-- j----- t- j---- h--.
Тој патува со чамец. ਉਹ ਕ---- ਤ- ਜ---- ਹ--
U-- k----- t- j---- h--.
Тој плива. ਉਹ ਤ-- ਰ--- ਹ--
U-- t---- r--- h--.
   
Дали овде е опасно? ਕੀ ਇ--- ਖ----- ਹ-?
K- i--- k---------- h--?
Дали е опасно, сам / сама да стопирам? ਕੀ ਇ------ ਸ-- ਕ--- ਖ----- ਹ-?
K- i------- s---- k----- k---------- h--?
Дали е опасно, навечер да се оди на прошетка? ਕੀ ਰ-- ਵ--- ਟ----- ਖ----- ਹ-?
K- r--- v--- ṭ------- k---------- h--?
   
Ние го погрешивме патот. ਅਸ-- ਭ-- ਗ- ਹ---
A--- b------ g--- h--.
Ние сме на погрешен пат. ਅਸ-- ਗ-- ਰ--- ਤ- ਹ---
A--- g----- r----- t- h--.
Ние мораме да се вратиме. ਸਾ--- ਪ---- ਮ---- ਚ----- ਹ--
S--- p---- m----- c----- h--.
   
Каде може овде да се паркира? ਇੱ-- ਗ--- ਕ---- ਖ-- ਕ--- ਜ- ਸ--- ਹ-?
I--- g--- k---- k---- k--- j- s----- h--?
Има ли овде паркиралиште? ਕੀ ਇ--- ਗ--- ਖ---- ਕ-- ਲ- ਜ--- ਹ-?
K- i--- g--- k----- k----- l--- j----- h--?
Колку долго може овде да се паркира? ਇੱ-- ਕ---- ਸ--- ਤ-- ਗ--- ਖ---- ਕ--- ਜ- ਸ--- ਹ-?
I--- k--- s---- t--- g--- k----- k--- j- s----- h--?
   
Возите ли скии? ਕੀ ਤ---- ਸ----- ਕ--- ਹ-?
K- t---- s------- k----- h-?
Се возите ли нагоре со лифтот за скијање? ਕੀ ਤ---- ਸ-- – ਲ--- ਤ-- ਉ-- ਜ----?
K- t---- s--- – l------ t-- u---- j-----?
Може ли овде да се изнајмат скии? ਕੀ ਇ--- ਸ-- ਕ---- ਤ- ਲ- ਜ- ਸ--- ਹ-?
K- i--- s--- k----- t- l--- j- s----- h--?