македонски » пунџаби   Автомоблиска незгода


39 [триесет и девет]

Автомоблиска незгода

-

+ 39 [ਉਨਤਾਲੀ]39 [Unatālī]

+ ਗੱਡੀ ਖਰਾਬ ਹੋ ਗਈ ਹੈ।gaḍī kharāba hō ga'ī hai.

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиਪੰਜਾਬੀ
Каде е следната бензинска пумпа? ਇੱ-- ਸ- ਤ-- ਨ---- ਪ----- ਪ-- ਕ---- ਹ-?
I--- s---- t-- n------- p-------- p--- k---- h--?
+
Јас имам една дупната гума. ਮੇ-- ਟ--- ਫ- ਗ-- ਹ--
M--- ṭ----- p---- g--- h--.
+
Дали можете да го промените тркалото? ਕੀ ਤ---- ਪ--- ਬ-- ਸ--- ਹ--
K- t---- p----- b----- s----- h-.
+
   
Потребни ми се неколку литра дизел. ਮੈ--- ਇ-- – ਦ- ਲ--- ਡ--- ਚ----- ਹ--
M---- i-- – d- l----- ḍ----- c----- h--.
+
Немам повеќе бензин. ਪੈ---- ਖ-- ਹ- ਗ-- ਹ--
P-------- k------ h- g--- h--.
+
Имате ли резервна туба? ਕੀ ਤ----- ਕ-- ਪ----- ਦ- ਡ--- ਹ-?
K- t----- k--- p-------- d- ḍ--- h--?
+
   
Каде можам да телефонирам? ਮੈ- ਕ----- ਫ-- ਕ- ਸ--- / ਸ--- ਹ--?
M--- k----- p---- k--- s-----/ s----- h--?
+
Ми треба влечна служба. ਮੈ--- ਟ---- ਸ--- ਦ- ਲ-- ਹ--
M---- ṭ----- s--- d- l--- h--.
+
Барам една работилница. ਮੈ- ਗ--- ਲ-- ਰ--- / ਰ-- ਹ---
M--- g------ l---- r---/ r--- h--.
+
   
Се случи сообраќајна несреќа. ਇੱ- ਦ------ ਹ-- ਹ--
I-- d---------- h--- h--.
+
Каде е најблискиот телефон? ਇੱ-- ਸ- ਤ-- ਨ---- ਟ------ ਬ-- ਕ---- ਹ-?
I--- s---- t-- n------- ṭ--------- b---- k---- h--?
+
Имате ли мобилен со себе? ਕੀ ਤ----- ਕ-- ਮ----- ਫ-- ਹ-?
K- t----- k--- m------- p---- h--?
+
   
Потребна ни е помош. ਸਾ--- ਮ-- ਦ- ਲ-- ਹ--
S--- m----- d- l--- h--.
+
Повикајте еден лекар! ਡਾ--- ਨ-- ਬ-----
Ḍ------- n- b-----.
+
Повикајте ја полицијата! ਪੁ--- ਨ-- ਬ-----
P----- n- b-----.
+
   
Вашите документи Ве молам. ਕਿ--- ਕ--- ਆ--- ਕ--- ਦ-----
K----- k----- ā---- k----- d------.
+
Вашата возачка дозвола Ве молам. ਕਿ--- ਕ--- ਆ--- ਲ------ ਦ-----
K----- k----- ā---- l--------- d------.
+
Вашата сообраќајна дозвола Ве молам. ਕਿ--- ਕ--- ਆ--- ਗ--- ਦ- ਕ--- ਵ-----
K----- k----- ā---- g--- d- k----- v------.
+