македонски » пунџаби   Ориентирање


41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [ਇਕਤਾਲੀ]
41 [Ikatālī]

ਦਿਸ਼ਾ – ਗਿਆਨ
diśā – gi'āna

41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [ਇਕਤਾਲੀ]
41 [Ikatālī]

ਦਿਸ਼ਾ – ਗਿਆਨ
diśā – gi'āna

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиਪੰਜਾਬੀ
Каде е бирото за информации за туристи? ਸੈ- – ਸ---- ਦ--- ਕ---- ਹ-?
s---- – s----- d-------- k---- h--?
Имате ли за мене една карта на градот? ਕੀ ਤ----- ਕ-- ਮ--- ਲ- ਸ਼--- ਦ- ਨ--- ਹ-?
K- t----- k--- m--- l--- ś----- d- n----- h--?
Може ли овде да се резервира една хотелска соба? ਕੀ ਇ--- ਹ--- ਦ- ਕ--- ਦ- ਬ------ ਹ- ਸ--- ਹ-?
K- i--- h----- d- k----- d- b--------- h- s----- h--?
   
Каде е стариот дел од градот? ਪੁ---- ਸ਼--- ਕ---- ਹ-?
P----- ś----- k---- h--?
Каде е катедралата? ਚਰ- ਕ---- ਹ-?
C----- k---- h--?
Каде е музејот? ਅਜ--- – ਘ- ਕ---- ਹ-?
A------ – g---- k---- h--?
   
Каде може да се купат поштенски марки? ਡਾ- – ਟ--- ਕ----- ਖ---- ਜ- ਸ--- ਹ-?
Ḍ--- – ṭ----- k----- k------ j- s----- h--?
Каде може да се купи цвеќе? ਫੁ-- ਕ----- ਖ---- ਜ- ਸ--- ਹ-?
P---- k----- k------ j- s----- h---?
Каде може да се купат возни карти? ਟਿ-- ਕ----- ਖ---- ਜ- ਸ--- ਹ-?
Ṭ----- k----- k------ j- s----- h--?
   
Каде е пристаништето? ਬੰ----- ਕ---- ਹ-?
B--------- k---- h--?
Каде е пазарот? ਬਜ਼-- ਕ---- ਹ-?
B----- k---- h--?
Каде е замокот? ਮਹ-- ਕ---- ਹ-?
M----- k---- h--?
   
Кога започнува обиколката? ਟੂ- ਕ--- ਸ਼--- ਹ---- ਹ-?
Ṭ--- k---- ś--- h--- h--?
Кога завршува обиколката? ਟੂ- ਕ--- ਖ-- ਹ---- ਹ-?
Ṭ--- k---- k------ h--- h--?
Колку долго трае обиколката? ਟੂ- ਕ---- ਸ--- ਦ- ਹ---- ਹ-?
Ṭ--- k--- s---- d- h--- h--?
   
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува германски. ਮੈ--- ਇ-- ਗ--- ਚ----- ਹ- ਜ- ਜ--- ਬ-- ਸ--- ਹ----
M---- i-- g----- c----- h-- j- j------- b--- s----- h---.
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува италијански. ਮੈ--- ਇ-- ਗ--- ਚ----- ਹ- ਜ- ਇ------ ਬ-- ਸ--- ਹ----
M---- i-- g----- c----- h-- j- i-------- b--- s----- h---.
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува француски. ਮੈ--- ਇ-- ਗ--- ਚ----- ਹ- ਜ- ਫ------- ਬ-- ਸ--- ਹ----
M---- i-- g----- c----- h-- j- p--------- b--- s----- h---.