македонски » пунџаби   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [ਚੁਤਾਲੀ]
44 [Cutālī]

ਸ਼ਾਮ ਨੂੰ ਬਾਹਰ ਜਾਣਾ
śāma nū bāhara jāṇā

44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [ਚੁਤਾਲੀ]
44 [Cutālī]

ਸ਼ਾਮ ਨੂੰ ਬਾਹਰ ਜਾਣਾ
śāma nū bāhara jāṇā

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиਪੰਜਾਬੀ
Има ли овде дискотека? ਕੀ ਇ--- ਕ-- ਡ---- ਹ-?
k- i--- k--- ḍ----- h--?
Има ли овде ноќен клуб? ਕੀ ਇ--- ਕ-- ਨ--- – ਕ--- ਹ-?
K- i--- k--- n----- – k----- h--?
Има ли овде кафеана? ਕੀ ਇ--- ਕ-- ਪ-- ਹ-?
K- i--- k--- p--- h--?
   
Што има вечерва во театар? ਅੱ- ਰ----- ਤ- ਕ- ਚ-- ਰ--- ਹ-?
A-- r------- t- k- c--- r--- h--?
Што има вечерва во кино? ਅੱ- ਸ------ ਵ--- ਕ- ਚ-- ਰ--- ਹ-?
A-- s---------- v--- k- c--- r--- h--?
Што има вечерва на телевизија? ਅੱ- ਸ਼-- ਟ------- ਵ--- ਕ- ਚ-- ਰ--- ਹ-?
A-- ś--- ṭ---------- v--- k- c--- r--- h--?
   
Има ли уште билети за театар? ਕੀ ਨ--- ਦ- ਹ-- ਟ--- ਹ-?
K- n----- d- h--- ṭ----- h---?
Има ли уште билети за кино? ਕੀ ਫ--- ਦ- ਹ-- ਟ--- ਹ-?
K- p------ d- h--- ṭ----- h---?
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? ਕੀ ਖ-- ਦ- ਹ-- ਟ--- ਹ-?
K- k---- d- h--- ṭ----- h---?
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. ਮੈ- ਸ- ਤ-- ਪ---- ਬ---- ਚ------ / ਚ------ ਹ---
M--- s---- t-- p---- b------- c-----/ c----- h--.
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. ਮੈ- ਵ----- ਜ--- ਬ---- ਚ------ / ਚ------ ਹ---
M--- v------- j--- b------- c-----/ c----- h--.
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. ਮੈ- ਸ----- ਬ---- ਚ------ / ਚ------ ਹ---
M--- s------- b------- c-----/ c----- h--.
   
Можете ли да ми препорачате нешто? ਕੀ ਤ---- ਮ---- ਕ-- ਸ----- ਕ- ਸ--- ਹ-?
K- t---- m---- k---- s-------- k--- s----- h-?
Кога започнува претставата? ਪ੍----- ਕ--- ਸ਼--- ਹ---- ਹ-?
P---------- k---- ś--- h--- h--?
Можете ли да ми обезбедите една карта? ਕੀ ਤ---- ਮ--- ਲ- ਇ-- ਹ-- ਟ--- ਖ--- ਸ--- ਹ-?
K- t---- m--- l--- i-- h--- ṭ----- k------ s----- h-?
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? ਕੀ ਇ--- ਨ--- ਕ-- ਗ--- ਦ- ਮ---- ਹ-?
K- i--- n--- k--- g------ d- m------ h--?
Има ли овде во близината тениско игралиште? ਕੀ ਇ--- ਨ--- ਕ-- ਟ---- ਦ- ਮ---- ਹ-?
K- i--- n--- k--- ṭ------ d- m------ h--?
Има ли овде во близината затворен базен? ਕੀ ਇ--- ਨ--- ਕ-- ਤ----- ਹ-?
K- i--- n--- k--- t--------- h--?