македонски » пунџаби   Набавки


51 [педесет и еден]

Набавки

-

+ 51 [ਇਕਵੰਜਾ]51 [Ikavajā]

+ ਖਰੀਦਾਰੀ ਕਰਨਾkharīdārī karanā

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиਪੰਜਾਬੀ
Сакам да одам во библиотеката. ਮੈ- ਪ------- ਜ--- ਚ------ ਹ---
m--- p--------- j--- c----- h--.
+
Сакам да одам во книжарницата. ਮੈ ਕ------ ਦ- ਦ---- ਤ- ਜ--- ਹ--
M-- k------ d- d----- t- j--- h--.
+
Сакам да одам до трафиката. ਮੈ- ਅ------ ਦ- ਫ---- ਤ- ਜ--- ਹ--
M--- a-------- d- p----- t- j--- h--.
+
   
Сакам да изнајмам една книга. ਮੈ- ਇ-- ਕ---- ਕ---- ਤ- ਲ--- ਚ------ / ਚ------ ਹ---
M--- i-- k----- k----- t- l---- c-----/ c----- h--.
+
Сакам да купам една книга. ਮੈ- ਇ-- ਕ---- ਖ----- ਚ------ / ਚ------ ਹ---
M--- i-- k----- k-------- c-----/ c----- h--.
+
Сакам да купам еден весник. ਮੈ- ਇ-- ਅ---- ਖ----- ਚ------ / ਚ------ ਹ---
M--- i-- a------- k-------- c-----/ c----- h--.
+
   
Сакам да одам во библиотеката, за да изнајмам една книга. ਮੈ- ਇ-- ਕ---- ਲ-- ਲ- ਪ------- ਜ--- ਹ--
M--- i-- k----- l---- l--- p--------- j--- h--.
+
Сакам да одам во книжарницата, за да купам една книга. ਮੈ- ਇ-- ਕ---- ਖ---- ਲ- ਕ------ ਦ- ਦ---- ਤ- ਜ--- ਹ--
M--- i-- k----- k-------- l--- k------ d- d----- t- j--- h--.
+
Сакам да одам до трафиката, за да купам еден весник. ਮੈ- ਇ-- ਅ---- ਖ---- ਲ- ਅ------ ਦ- ਫ-- ਤ-- ਜ--- ਹ--
M--- i-- a------- k-------- l--- a-------- d- p---- t--- j--- h--.
+
   
Сакам да одам кај оптичарот. ਮੈ- ਐ---- ਬ---- ਵ--- ਕ-- ਜ--- ਹ--
M--- a------ b------- v--- k--- j--- h--.
+
Сакам да одам во супермаркетот. ਮੈ- ਬ--- ਜ--- ਹ--
M--- b----- j--- h--.
+
Сакам да одам кај пекарот. ਮੈ- ਬ---- ਤ- ਜ--- ਹ--
M--- b----- t- j--- h--.
+
   
Сакам да купам очила. ਮੈ- ਇ-- ਐ-- ਖ----- ਚ------ / ਚ------ ਹ---
M--- i-- a----- k-------- c-----/ c----- h--.
+
Сакам да купам овошје и зеленчук. ਮੈ- ਫ- ਅ-- ਸ----- ਖ----- ਚ------ / ਚ------ ਹ---
M--- p---- a-- s-------- k-------- c-----/ c----- h--.
+
Сакам да купам лепчиња и леб. ਮੈ- ਰ-- ਅ-- ਬ----- ਖ----- ਚ------ / ਚ------ ਹ---
M--- r--- a-- b----- k-------- c-----/ c----- h--.
+
   
Сакам да одам кај оптичарот, за да купам очила. ਮੈ- ਐ-- ਬ---- ਵ--- ਦ- ਕ-- ਐ-- ਖ---- ਜ--- ਹ--
M--- a----- b------- v--- d- k--- a----- k-------- j--- h--.
+
Сакам да одам во супермаркетот, за да купам овошје и зеленчук. ਮੈ- ਫ- ਅ-- ਸ----- ਖ---- ਦ- ਲ- ਬ--- ਜ--- ਹ--
M--- p---- a-- s-------- k-------- d- l--- b----- j--- h--.
+
Сакам да одам кај пекарот, за да купам лепчиња и леб. ਮੈ- ਰ-- ਅ-- ਬ----- ਖ---- ਦ- ਲ- ਬ---- ਤ- ਜ--- ਹ--
M--- r--- a-- b----- k-------- d- l--- b----- t- j--- h--.
+