македонски » пунџаби   Во трговски центар


52 [педесет и два]

Во трговски центар

-

52 [ਬਵੰਜਾ]
52 [Bavajā]

ਡਿਪਾਰਟਮੈਂਟ ਸਟੋਰ ਵਿੱਚ
ḍipāraṭamaiṇṭa saṭōra vica

52 [педесет и два]

Во трговски центар

-

52 [ਬਵੰਜਾ]
52 [Bavajā]

ਡਿਪਾਰਟਮੈਂਟ ਸਟੋਰ ਵਿੱਚ
ḍipāraṭamaiṇṭa saṭōra vica

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиਪੰਜਾਬੀ
Ќе одиме ли во трговскиот центар? ਕੀ ਅ--- ਡ--------- ਸ--- ਜ- ਸ--- ਹ--?
k- a--- ḍ------------- s----- j- s----- h--?
Јас морам да пазарувам. ਮੈ- ਕ-- ਖ----- ਹ--
M--- k---- k-------- h--.
Сакам многу да накупам. ਮੈ- ਬ--- ਖ------- ਕ--- ਹ--
M--- b----- k---------- k----- h--.
   
Каде се канцелариските материјали? ਦਫ-- ਨ-- ਸ------ ਸ--- ਕ--- ਹ--
D-------- n--- s-------- s----- h--.
Ми требаат пликови и хартија за писма. ਮੈ--- ਲ----- ਅ-- ਕ--- ਚ----- ਹ--
M---- l------- a-- k----- c----- h---.
Ми требаат пенкала и маркери. ਮੈ--- ਕ-- ਅ-- ਮ---- ਚ----- ਹ--
M---- k----- a-- m------- c----- h--.
   
Каде е мебелот? ਫਰ---- ਵ---- ਕ---- ਹ-?
P---------- v------ k---- h--?
Ми треба еден шкаф и една комода. ਮੈ--- ਇ-- ਅ----- ਅ-- ਇ-- ਦ--- ਖ--- ਚ----- ਹ--
M---- i-- a------ a-- i-- ḍ------- c----- h--.
Ми треба една работна маса и еден регал. ਮੈ-- ਇ-- ਡ--- ਅ-- ਇ-- ਸ਼--- ਚ----- ਹ--
M---- i-- ḍ------ a-- i-- ś------- c----- h--.
   
Каде се играчките? ਖਿ---- ਕ---- ਹ-?
K------- k---- h---?
Ми треба една кукла и едно плишано мече. ਮੈ--- ਇ-- ਗ---- ਅ-- ਇ-- ਟ---- ਚ----- ਹ--
M---- i-- g--- a-- i-- ṭ---- c----- h--.
Ми треба еден фудбал и една шаховска табла. ਮੈ--- ਫ------ ਅ-- ਸ਼---- ਚ----- ਹ--
M---- p-------- a-- ś------- c----- h--.
   
Каде е алатот? ਔਜ਼-- ਕ---- ਹ-?
A----- k---- h---?
Ми треба еден чекан и една клешта. ਮੈ--- ਇ-- ਹ---- ਅ-- ਚ---- ਚ----- ਹ--
M---- i-- h------- a-- c----- c----- h--.
Ми треба една дупчалка и еден штрафцигер. ਮੈ--- ਇ-- ਡ----- ਅ-- ਪ---- ਚ----- ਹ--
M---- i-- ḍ---- a-- p------- c----- h--.
   
Каде е накитот? ਗਹ----- ਦ- ਵ---- ਕ---- ਹ-?
G-------- d- v------ k---- h--?
Ми треба едно ланче и една нараквица. ਮੈ--- ਇ-- ਮ--- ਅ-- ਇ-- ਕ--- ਚ----- ਹ--
M---- i-- m--- a-- i-- k----- c----- h--.
Ми треба еден прстен и обетки. ਮੈ--- ਇ-- ਅ----- ਅ-- ਝ---- ਚ----- ਹ--
M---- i-- a----- a-- j------ c----- h---.