македонски » пунџаби   Работа / Занает


55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

+ 55 [ਪਚਵੰਜਾ]55 [Pacavajā]

+ ਕੰਮkama

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиਪੰਜਾਬੀ
Што сте по занает? ਤੂ- ਕ- ਕ-- ਕ--- / ਕ--- ਹ--?
t- k- k--- k-----/ k----- h---?
+
Мојот сопруг е лекар по занает. ਮੇ-- ਪ-- ਡ---- ਹ--
M--- p--- ḍ------- h---.
+
Јас полудневно работам како медицинска сестра. ਮੈ- ਅ--- ਦ-- ਨ-- ਦ- ਕ-- ਕ--- ਹ---
M--- a--- d--- n----- d- k--- k----- h--.
+
   
Набргу ќе одиме во пензија. ਜਲ-- ਹ- ਅ--- ਪ---- ਲ------
J----- h- a--- p------- l------.
+
Но даноците се високи. ਪਰ ਕ- ਬ--- ਜ਼---- ਹ--
P--- k--- b----- z----- h--.
+
И здравственото осигурување е високо. ਅਤ- ਬ--- ਬ--- ਜ਼---- ਹ--
A-- b--- b----- z----- h--.
+
   
Што сакаш да бидеш? ਤੂ- ਕ- ਬ--- ਚ------ / ਚ------ ਹ--?
T- k- b----- c-----/ c----- h---?
+
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. ਮੈ- ਇ------- ਬ--- ਚ------ / ਚ------ ਹ---
M--- i-------- b----- c-----/ c----- h--.
+
Јас сакам да студирам на универзитетот. ਮੈ- ਵ--- – ਵ------ ਵ--- ਪ----- ਚ------ / ਚ------ ਹ---
M--- v----- – v------- v--- p------ c-----/ c----- h--.
+
   
Јас сум практикант. ਮੈ- ਇ-- ਸ------- ਹ---
M--- i-- s----------- h--.
+
Јас не заработувам многу. ਮੈ- ਜ਼---- ਨ--- ਕ------ / ਕ------ ਹ---
M--- z----- n---- k--------/ k-------- h--.
+
Јас сум на пракса во странство. ਮੈ- ਵ---- ਵ--- ਸ----- ਲ- ਰ--- / ਰ-- ਹ--
M--- v----- v--- s-------- l-- r---/ r--- h-.
+
   
Ова е мојот шеф. ਉਹ ਮ--- ਸ---- ਹ--
U-- m--- s----- h---.
+
Јас имам љубезни колеги. ਮੇ-- ਸ------ ਚ--- ਹ--
M--- s--------- c--- h---.
+
Напладне секогаш одиме во кантината. ਦੁ---- ਨ-- ਅ--- ਹ----- ਭ------- ਜ---- ਹ---
D------- n- a--- h------ b---------- j---- h--.
+
   
Јас барам едно работно место. ਮੈ- ਨ---- ਲ-- ਰ--- / ਰ-- ਹ---
M--- n------ l---- r---/ r--- h--.
+
Јас сум веќе една година невработен / невработена. ਮੈ- ਪ---- ਸ-- ਤ-- ਬ------- ਹ---
M--- p------ s--- t-- b--------- h--.
+
Во оваа земја има премногу невработени. ਇਸ ਦ-- ਵ--- ਬ--- ਜ਼---- ਬ------- ਲ-- ਹ--
I-- d--- v--- b----- z----- b--------- l--- h---.
+