македонски » пунџаби   Кај лекар


57 [педесет и седум]

Кај лекар

-

57 [ਸਤਵੰਜਾ]
57 [Satavajā]

ਡਾਕਟਰ ਦੇ ਕੋਲ
ḍākaṭara dē kōla

57 [педесет и седум]

Кај лекар

-

57 [ਸਤਵੰਜਾ]
57 [Satavajā]

ਡਾਕਟਰ ਦੇ ਕੋਲ
ḍākaṭara dē kōla

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиਪੰਜਾਬੀ
Јас имам еден термин кај лекар. ਮੇ-- ਡ---- ਦ- ਨ-- ਮ------ ਹ--
m--- ḍ------- d- n--- m------- h--.
Терминот е во десет часот. ਮੇ-- ਮ------ 10 ਵ-- ਹ--
M--- m------- 10 v--- h--.
Како е вашето име? ਤੁ---- ਨ-- ਕ- ਹ-?
T----- n--- k- h--?
   
Седнете во чекалната Ве молам . ਕਿ--- ਕ--- ਉ----- ਵ--- ਬ----
K----- k----- u--------- v--- b-----.
Лекарот ќе дојде веднаш. ਡਾ--- ਕ-- ਸ--- ਵ--- ਆ ਜ-----
Ḍ------- k---- s---- v--- ā j-----.
Каде сте осигурани? ਤੁ--- ਬ--- ਕ----- ਕ----- ਹ-?
T---- b--- k----- k--------- h--?
   
Што можам да сторам за вас? ਮੈ- ਤ----- ਲ- ਕ- ਕ- ਸ--- / ਸ--- ਹ--?
M--- t----- l--- k- k--- s-----/ s----- h--?
Имате ли болки? ਕੀ ਤ------ ਦ-- ਹ- ਰ--- ਹ-?
K- t----- d----- h- r--- h-?
Каде ве боли? ਤੁ----- ਦ-- ਕ---- ਹ- ਰ--- ਹ-?
T----- d----- k---- h- r--- h--?
   
Секогаш имам болки во грбот. ਮੈ--- ਹ----- ਪ-- ਦ-- ਹ---- ਰ----- ਹ--
M---- h------ p---- d----- h--- r----- h--.
Често имам главоболки. ਮੈ--- ਅ--- ਸ----- ਹ---- ਰ----- ਹ--
M---- a------ s--------- h--- r----- h--.
Понекогаш имам болки во стомакот. ਮੈ--- ਕ-- ਕ-- ਪ-- – ਦ-- ਹ---- ਹ--
M---- k--- k--- p--- – d----- h--- h--.
   
Соблечете се од појасот нагоре, Ве молам. ਕਿ--- ਕ--- ਕ-- ਤ-- ਦ- ਕ---- ਉ-----
K----- k----- k----- t--- d- k----- u----.
Легнете на лежалката, Ве молам. ਕਿ--- ਕ--- ਬ-- ਤ- ਲ-- ਜ---
K----- k----- b---- t- l--- j---.
Крвниот притисок е во ред. ਖੂ- – ਦ- ਦ--- ਠ-- ਹ--
K---- – d- d---- ṭ---- h--.
   
Ќе ви дадам една инекција. ਮੈ- ਤ------ ਇ-- ਇ------ ਲ-- ਦ---- / ਦ---- ਹ---
M--- t----- i-- i--------- l--- d---/ d--- h--.
Ќе ви дадам таблети. ਮੈ- ਤ------ ਗ----- ਦ- ਦ---- / ਦ---- ਹ---
M--- t----- g------ d- d---/ d--- h--.
Ќе ви дадам еден рецепт за во аптека. ਮੈ- ਤ------ ਦ----- ਲ-- ਦ---- / ਦ---- ਹ---
M--- t----- d-------- l---- d---/ d--- h--.