македонски » пунџаби   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [ਉਨਾਹਠ]
59 [Unāhaṭha]

ਡਾਕਘਰ ਵਿੱਚ
ḍākaghara vica

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [ਉਨਾਹਠ]
59 [Unāhaṭha]

ਡਾਕਘਰ ਵਿੱਚ
ḍākaghara vica

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиਪੰਜਾਬੀ
Каде е најблиската пошта? ਅਗ-- ਡ---- ਕ---- ਹ-?
a---- ḍ-------- k---- h--?
Далеку ли е до најблиската пошта? ਕੀ ਹ-- ਕ-- ਡ---- ਨ--- ਹ-?
K- h--- k--- ḍ-------- n--- h--?
Каде е најблиското поштенско сандаче? ਸਭ--- ਨ---- ਡ------ ਕ---- ਹ-?
S------- n------- ḍ------- k---- h--?
   
Ми требаат неколку поштенски марки. ਮੈ--- ਕ-- ਡ-- ਟ----- ਚ------- ਹ--
M---- k---- ḍ--- ṭ------ c-------- h---.
За една картичка и едно писмо. ਇੱ- ਪ--- – ਕ--- ਅ-- ਇ-- ਚ---- ਦ- ਲ--
I-- p----- – k----- a-- i-- c---- d- l---.
Колку чини поштарината за Америка? ਅਮ---- ਦ- ਲ- ਡ-- – ਖ-- ਕ---- ਹ-?
A------ d- l--- ḍ--- – k------ k--- h--?
   
Колку е тежок пакетот? ਇਸ ਪ--- ਦ- ਵ-- ਕ---- ਹ-?
I-- p------ d- v----- k--- h--?
Можам ли да го испратам со авионска пошта? ਕੀ ਮ-- ਇ---- ਹ--- – ਡ-- ਰ---- ਭ-- ਸ--- / ਸ--- ਹ--?
K- m--- i---- h----- – ḍ--- r---- b---- s-----/ s----- h--?
Колку долго трае, додека да пристигне? ਇਸ--- ਪ----- ਵ--- ਕ---- ਸ--- ਲ-----?
I---- p------- v--- k--- s---- l-----?
   
Каде можам да телефонирам? ਮੈ- ਫ-- ਕ----- ਕ- ਸ--- ਹ--?
M--- p---- k----- k--- s----- h--?
Каде е следната телефонска говорница? ਸਭ--- ਨ---- ਟ------ ਬ-- ਕ---- ਹ-?
S------- n------- ṭ--------- b---- k---- h--?
Имате ли телефонски картички? ਕੀ ਤ----- ਕ-- ਟ------ ਕ--- ਹ-?
K- t----- k--- ṭ--------- k----- h--?
   
Имате ли телефонски именик? ਕੀ ਤ----- ਕ-- ਟ------ ਡ-------- ਹ-?
K- t----- k--- ṭ--------- ḍ------------ h--?
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? ਕੀ ਤ------ ਆ----- ਦ- ਖ---- – ਕ-- ਪ-- ਹ-?
K- t----- ā-------- d- k------ – k--- p--- h--?
Само момент, да проверам. ਇੱ- ਮ--- ਰ---- ਮ-- ਦ---- / ਦ---- ਹ---
I-- m--- r---- m--- d------/ d------ h--.
   
Линијата е секогаш зафатена. ਲਾ-- ਵ---- ਜ- ਰ-- ਹ--
L----- v------- j- r--- h--.
Кој број го биравте? ਤੁ--- ਕ---- ਨ--- ਮ----- ਹ-?
T---- k----- n----- m------- h--?
Најпрво морате да изберете нула. ਸਭ--- ਪ----- ਸ--- ਲ----- ਹ---- ਹ--
S------- p------ s------ l------- h--- h--.