македонски » пунџаби   Редни броеви


61 [шеесет и еден]

Редни броеви

-

61 [ਇਕਾਹਠ]
61 [Ikāhaṭha]

ਕ੍ਰਮਸੂਚਕ ਸੰਖਿਆਂਵਾਂ
kramasūcaka sakhi'ānvāṁ

61 [шеесет и еден]

Редни броеви

-

61 [ਇਕਾਹਠ]
61 [Ikāhaṭha]

ਕ੍ਰਮਸੂਚਕ ਸੰਖਿਆਂਵਾਂ
kramasūcaka sakhi'ānvāṁ

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиਪੰਜਾਬੀ
Првиот месец е јануари. ਪਹ--- ਮ---- ਜ---- ਹ--
p----- m----- j------- h--.
+
Вториот месец е февруари. ਦੂ-- ਮ---- ਫ---- ਹ--
D--- m----- p-------- h--.
+
Третиот месец е март. ਤੀ-- ਮ---- ਮ--- ਹ--
T--- m----- m----- h--.
+
   
Четвртиот месец е април. ਚੌ-- ਮ---- ਅ----- ਹ--
C----- m----- a------ h--.
+
Петтиот месец е мај. ਪੰ---- ਮ---- ਮ- ਹ--
P------ m----- m--- h--.
+
Шесттиот месец е јуни. ਛੇ--- ਮ---- ਜ-- ਹ--
C----- m----- j--- h--.
+
   
Шест месеци се половина година. ਛੇ ਮ------ ਦ- ਅ--- ਸ-- ਹ---- ਹ--
C-- m-------- d- a--- s--- h--- h--.
+
јануари, февруари, март ਜਨ---------------
J------------------------,
+
април, мај, јуни. ਅਪ------- ਅ-- ਜ--
a----------- a-- j--a
+
   
Седмиот месец е јули. ਸੱ---- ਮ---- ਜ---- ਹ--
s------ m----- j----- h--.
+
Осмиот месец е август. ਅੱ---- ਮ---- ਅ--- ਹ--
A------ m----- a------ h--.
+
Деветтиот месец е септември. ਨੌ--- ਮ---- ਸ---- ਹ--
N----- m----- s------- h--.
+
   
Десеттиот месец е октомври. ਦੱ---- ਮ---- ਅ----- ਹ--
D------ m----- a-------- h--.
+
Единаесеттиот месец е ноември. ਗਿ----- ਮ---- ਨ---- ਹ--
G-------- m----- n------- h--.
+
Дванаесеттиот месец е декември. ਬਾ------ ਮ---- ਦ---- ਹ--
B-------- m----- d------- h--.
+
   
Дванаесет месеци се една година. ਬਾ----- ਮ------ ਦ- ਇ-- ਸ-- ਹ---- ਹ--
B------ m-------- d- i-- s--- h--- h--.
+
јули, август, септември, ਜੁ---------------
J----------------------,
+
октомври, ноември, декември. ਅਕ----------------
a-------------------------a
+