македонски » пунџаби   Поставување прашања 2


63 [шеесет и три]

Поставување прашања 2

-

+ 63 [ਤਰੇਂਹਠ]63 [Tarēnhaṭha]

+ ਪ੍ਰਸ਼ਨ ਪੁੱਛਣਾ 2praśana puchaṇā 2

63 [шеесет и три]

Поставување прашања 2

-

63 [ਤਰੇਂਹਠ]
63 [Tarēnhaṭha]

ਪ੍ਰਸ਼ਨ ਪੁੱਛਣਾ 2
praśana puchaṇā 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиਪੰਜਾਬੀ
Јас имам хоби. ਮੇ-- ਇ-- ਸ਼--- ਹ--
m--- i-- ś----- h--.
+
Јас играм тенис. ਮੈ- ਟ---- ਖ---- / ਖ---- ਹ---
M--- ṭ------ k------/ k------ h--.
+
Каде има игралиште за тенис? ਟੈ--- ਦ- ਮ---- ਕ---- ਹ-?
Ṭ------ d- m------ k---- h--?
+
   
Имаш ли хоби? ਕੀ ਤ----- ਕ-- ਸ਼--- ਹ-?
K- t----- k--- ś----- h--?
+
Јас играм фудбал. ਮੈ- ਫ------ ਖ---- / ਖ---- ਹ---
M--- p-------- k------/ k------ h--.
+
Каде има фудбалско игралиште? ਫੁ----- ਦ- ਮ---- ਕ---- ਹ-?
P-------- d- m------ k---- h--?
+
   
Ме боли раката. ਮੇ-- ਬ--- ਦ-- ਕ- ਰ-- ਹ--
M--- b---- d----- k--- r--- h--.
+
Ме боли стопалото и раката исто така. ਮੇ-- ਪ-- ਅ-- ਹ-- ਵ- ਦ-- ਕ- ਰ-- ਹ--
M--- p---- a-- h---- v- d----- k--- r--- h---.
+
Каде има доктор? ਡਾ--- ਕ---- ਹ-?
Ḍ------- k---- h--?
+
   
Јас имам автомобил. ਮੇ-- ਕ-- ਇ-- ਗ--- ਹ--
M--- k--- i-- g--- h--.
+
Јас исто така имам и мотор. ਮੇ-- ਕ-- ਇ-- ਮ--- – ਸ---- ਵ- ਹ--
M--- k--- i-- m----- – s------- v- h--.
+
Каде има паркиралиште? ਗੱ-- ਖ---- ਕ-- ਦ- ਜ--- ਕ---- ਹ-?
G--- k----- k----- d- j----- k---- h--?
+
   
Јас имам пуловер. ਮੇ-- ਕ-- ਇ-- ਸ---- ਹ--
M--- k--- i-- s-------- h--.
+
Јас исто така имам јакна и едни фармерки. ਮੇ-- ਕ-- ਇ-- ਜ--- ਅ-- ਜ-- ਵ- ਹ--
M--- k--- i-- j------ a-- j--- v- h--.
+
Каде има машина за перење алишта? ਕੱ--- ਧ-- ਦ- ਮ--- ਕ---- ਹ-?
K----- d---- d- m----- k---- h--?
+
   
Јас имам чинија. ਮੇ-- ਕ-- ਇ-- ਪ--- ਹ--
M--- k--- i-- p----- h--.
+
Јас имам нож, вилушка и лажица. ਮੇ-- ਕ-- ਇ-- ਛ---- ਕ---- ਅ-- ਚ--- ਹ--
M--- k--- i-- c----- k---- a-- c----- h--.
+
Каде се солта и биберот? ਨਮ- ਅ-- ਕ--- ਮ--- ਕ---- ਹ-?
N----- a-- k--- m----- k---- h--?
+