македонски » пунџаби   нешто сака


70 [седумдесет]

нешто сака

-

+ 70 [ਸੱਤਰ]70 [Satara]

+ ਕੁਝ ਚੰਗਾ ਲੱਗਣਾkujha cagā lagaṇā

70 [седумдесет]

нешто сака

-

70 [ਸੱਤਰ]
70 [Satara]

ਕੁਝ ਚੰਗਾ ਲੱਗਣਾ
kujha cagā lagaṇā

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиਪੰਜਾਬੀ
Сакате ли да пушите? ਕੀ ਤ---- ਸ---- ਪ--- ਹ-?
k- t---- s------- p--- h--?
+
Сакате ли да танцувате? ਕੀ ਤ---- ਨ---- ਹ-?
K- t---- n----- h--?
+
Сакате ли да се прошетате? ਕੀ ਤ-- ਟ----- ਚ------ / ਚ------ ਹ--?
K- t- ṭ------- c-----/ c----- h---?
+
   
Јас сакам да пушам. ਮੈ- ਸ---- ਪ--- ਹ--
M--- s------- p--- h--.
+
Сакаш ли една цигара? ਕੀ ਤ---- ਸ---- ਚ----- ਹ-?
K- t---- s------- c----- h--?
+
Тој сака запалка. ਉਸ--- ਸ------ ਲ- ਕ-- ਚ----- ਹ-?
U---- s------- l--- k---- c----- h--?
+
   
Сакам да се напијам нешто. ਮੈ- ਕ-- ਪ--- ਚ------ / ਚ------ ਹ---
M--- k---- p--- c-----/ c----- h--.
+
Сакам да јадам нешто. ਮੈ- ਕ-- ਖ--- ਚ------ / ਚ------ ਹ---
M--- k---- k---- c-----/ c----- h--.
+
Сакам малку да се одморам. ਮੈ- ਥ----- ਆ--- ਕ--- ਚ------ / ਚ------ ਹ---
M--- t----- ā---- k----- c-----/ c----- h--.
+
   
Сакам да Ве прашам нешто. ਮੈ- ਤ------ ਕ-- ਪ----- ਚ------ / ਚ------ ਹ---
M--- t----- k---- p------ c-----/ c----- h--.
+
Сакам да Ве замолам за нешто. ਮੈ- ਤ------ ਬ---- ਕ--- ਚ------ / ਚ------ ਹ---
M--- t----- b----- k----- c-----/ c----- h--.
+
Сакам да Ве поканам за нешто. ਮੈ- ਕ-- ਸ--- ਦ--- ਚ------ / ਚ------ ਹ---
M--- k---- s--- d--- c-----/ c----- h--.
+
   
Што сакате, молам? ਤੂ- ਕ- ਚ------ / ਚ------ ਹ--?
T- k- c-----/ c----- h---?
+
Сакате ли кафе? ਕੀ ਤ-- ਕ--- ਪ--- ਚ------ / ਚ------ ਹ--?
K- t- k---- p--- c-----/ c----- h---?
+
Или повеќе сакате чај? ਜਾ- ਤ-- ਚ-- ਪ--- ਚ------ / ਚ------ ਹ--?
J-- t- c--- p--- c-----/ c----- h---?
+
   
Сакаме да патуваме накај дома. ਅਸ-- ਘ- ਜ--- ਚ------ / ਚ-------- ਹ---
A--- g---- j--- c-----/ c-------- h--.
+
Сакате ли такси? ਕੀ ਤ---- ਟ---- ਚ----- ਹ-?
K- t---- ṭ------ c----- h--?
+
Вие сакате да телефонирате. ਉਹ ਟ------ ਕ--- ਚ------ / ਚ------ ਹ--
U-- ṭ--------- k----- c-----/ c----- h--.
+