македонски » пунџаби   Минато време 2


82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

+ 82 [ਬਿਆਸੀ]82 [Bi'āsī]

+ ਭੂਤਕਾਲ 2bhūtakāla 2

82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

82 [ਬਿਆਸੀ]
82 [Bi'āsī]

ਭੂਤਕਾਲ 2
bhūtakāla 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиਪੰਜਾਬੀ
Мораше ли да повикаш едно болничко возило? ਕੀ ਤ------ ਹ----- ਦ- ਗ--- ਬ------ ਪ----?
k- t----- h--------- d- g--- b------- p-----?
+
Мораше ли да го повикаш лекарот? ਕੀ ਤ------ ਡ---- ਬ------ ਪ----?
K- t----- ḍ------- b------- p-----?
+
Мораше ли да ја повикаш полицијата? ਕੀ ਤ------ ਪ---- ਬ------ ਪ----?
K- t----- p----- b------- p-----?
+
   
Го имате ли телефонскиот број? Сега го имав. ਕੀ ਤ----- ਕ-- ਟ------ ਨ--- ਹ-? ਹ--- ਮ--- ਕ-- ਸ--
K- t----- k--- ṭ--------- n----- h--? H--- m--- k--- s-.
+
Ја имате ли адресата? Сега ја имав. ਕੀ ਤ----- ਕ-- ਪ-- ਹ-? ਹ--- ਮ--- ਕ-- ਸ--
K- t----- k--- p--- h--? H--- m--- k--- s-.
+
Имате ли карта од градот? Сега ја имав. ਕੀ ਤ----- ਕ-- ਸ਼--- ਦ- ਨ--- ਹ-? ਹ--- ਮ--- ਕ-- ਸ--
K- t----- k--- ś----- d- n----- h--? H--- m--- k--- s-.
+
   
Дојде ли тој точно на време? Тој не можеше да дојде точно на време. ਕੀ ਉ- ਵ-- ਤ- ਆ--? ਉ- ਸ--- ਤ- ਨ--- ਆ ਸ----
K- u-- v----- t- ā----? U-- s---- t- n---- ā s-----.
+
Го најде ли тој патот? Тој не можеше да го најде патот. ਕੀ ਉ---- ਰ-- ਲ-- ਗ-- ਸ-? ਉ---- ਰ--- ਨ--- ਮ-----
K- u---- r--- l---- g--- s-? U---- r----- n---- m-----.
+
Те разбира ли тој? Тој не можеше да ме разбере. ਕੀ ਉ- ਸ-- ਗ--? ਉ- ਸ-- ਨ--- ਸ----
K- u-- s------ g---? U-- s------ n---- s-----.
+
   
Зошто не можеше да дојдеш точно на време? ਤੁ--- ਵ-- ਤ- ਕ--- ਨ--- ਆ ਸ--?
T---- v----- t- k---- n---- ā s---?
+
Зошто не можеше да го најдеш патот? ਤੁ----- ਰ--- ਕ--- ਨ--- ਮ----?
T----- r----- k---- n---- m-----?
+
Зошто не можеше да го разбереш? ਤੁ--- ਇ---- ਸ-- ਕ--- ਨ--- ਸ--?
T---- i---- s------ k---- n---- s---?
+
   
Не можев да дојдам точно на време, бидејки немаше автобус. ਮੈ- ਵ-- ਤ- ਕ--- ਨ--- ਆ ਸ--- / ਸ-- ਕ----- ਕ-- ਬ-- ਨ--- ਸ--
M--- v----- t- k---- n---- ā s-----/ s--- k------ k--- b--- n---- s-.
+
Не можев да го најдам патот, бидејки немав карта на градот. ਮੈ--- ਰ--- ਨ--- ਮ---- ਕ----- ਮ--- ਕ-- ਸ਼--- ਦ- ਨ--- ਨ--- ਸ--
M---- r----- n---- m----- k------ m--- k--- ś----- d- n----- n---- s-.
+
Не можев да го разберам, бидејки музиката беше толку гласна. ਮੈ- ਸ-- ਨ--- ਸ--- / ਸ-- ਕ----- ਸ---- ਕ--- ਜ਼-- ਨ-- ਵ-- ਰ--- ਸ--
M--- s------ n---- s-----/ s--- k------ s----- k---- z--- n--- v--- r--- s-.
+
   
Морав да земам едно такси. ਮੈ--- ਟ---- ਲ--- ਪ--
M---- ṭ------ l---- p---.
+
Морав да купам карта на градот. ਮੈ--- ਸ਼--- ਦ- ਨ--- ਖ----- ਪ---
M---- ś----- d- n----- k-------- p---.
+
Јас морав да го исклучам радиото. ਮੈ--- ਰ---- ਬ-- ਕ--- ਪ---
M---- r----- b--- k----- p---.
+