македонски » пунџаби   Споредни реченици со дека 2


92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [ਬਾਨਵੇਂ]
92 [Bānavēṁ]

ਅਧੀਨ – ਉਪਵਾਕ 2
adhīna – upavāka 2

92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [ਬਾਨਵੇਂ]
92 [Bānavēṁ]

ਅਧੀਨ – ਉਪਵਾਕ 2
adhīna – upavāka 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиਪੰਜਾਬੀ
Ме лути, дека рчиш. ਮੈ--- ਗ---- ਆ---- ਹ- ਕ- ਤ---- ਘ----- ਮ---- ਹ--
m---- g--- ā----- h-- k- t---- g------ m----- h-.
Ме лути, дека пиеш толку многу пиво. ਮੈ--- ਗ---- ਆ---- ਹ- ਕ- ਤ---- ਐ-- ਬ--- ਪ---- ਹ--
M---- g--- ā----- h-- k- t---- a--- b----- p---- h-.
Ме лути, дека доаѓаш толку доцна. ਮੈ--- ਗ---- ਆ---- ਹ- ਕ- ਤ---- ਬ--- ਦ-- ਨ-- ਆ---- ਹ--
M---- g--- ā----- h-- k- t---- b----- d--- n--- ā----- h-.
   
Мислам, дека му треба лекар. ਮੈ--- ਲ---- ਹ- ਕ- ਉ---- ਡ---- ਦ- ਲ-- ਹ--
M---- l----- h-- k- u---- ḍ------- d- l--- h--.
Мислам, дека тој е болен. ਮੈ--- ਲ---- ਹ- ਕ- ਉ- ਬ---- ਹ--
M---- l----- h-- k- u-- b----- h--.
Мислам, дека тој сега спие. ਮੈ--- ਲ---- ਹ- ਕ- ਉ- ਹ-- ਸ-- ਰ--- ਹ--
M---- l----- h-- k- u-- h--- s--- r--- h--.
   
Ние се надеваме, дека тој ќе се ожени со нашата ќерка. ਸਾ--- ਆ- ਹ- ਕ- ਉ- ਸ--- ਬ--- ਨ-- ਵ--- ਕ-----
S--- ā-- h-- k- u-- s--- b--- n--- v----- k-----.
Ние се надеваме, дека тој има многу пари. ਸਾ--- ਆ- ਹ- ਕ- ਉ--- ਕ-- ਬ--- ਪ--- ਹ--
S--- ā-- h-- k- u---- k--- b----- p---- h--.
Ние се надеваме, дека тој е милионер. ਸਾ--- ਆ- ਹ- ਕ- ਉ- ਲ----- ਹ--
S--- ā-- h-- k- u-- l-------- h--.
   
Слушнав, дека твојата сопруга имаше една несреќа. ਮੈ- ਸ---- ਹ- ਕ- ਤ----- ਪ--- ਨ-- ਹ---- ਵ--- ਗ---
M--- s----- h-- k- t----- p----- n--- h----- v----- g---.
Слушнав, дека таа лежи во болница. ਮੈ- ਸ---- ਹ- ਕ- ਉ- ਹ----- ਵ--- ਹ--
M--- s----- h-- k- u-- h--------- v--- h--.
Слушнав, дека твојот автомобил е потполно скршен. ਮੈ- ਸ---- ਹ- ਕ- ਤ--- ਗ--- ਪ--- ਟ--- ਗ- ਹ--
M--- s----- h-- k- t--- g--- p--- ṭ--- g--- h--.
   
Ме радува, дека дојдовте. ਮੈ--- ਖ--- ਹ- ਕ- ਤ---- ਆ--
M---- k---- h-- k- t---- ā--.
Ме радува, дека имате интерес. ਮੈ--- ਖ--- ਹ- ਕ- ਤ------ ਦ------ ਹ--
M---- k---- h-- k- t----- d--------- h--.
Ме радува, дека сакате да ја купите куќата. ਮੈ--- ਖ--- ਹ- ਕ- ਤ---- ਘ- ਖ----- ਚ------ ਹ--
M---- k---- h-- k- t---- g---- k-------- c----- h-.
   
Се плашам, дека последниот автобус е веќе заминат. ਮੈ--- ਅ---- ਹ- ਕ- ਆ--- ਬ-- ਪ----- ਹ- ਜ- ਚ---- ਹ--
M---- a------- h-- k- ā----- b--- p------ h- j- c--- h--.
Се плашам, дека мораме да земеме такси. ਮੈ--- ਅ---- ਹ- ਕ- ਸ---- ਟ---- ਲ--- ਪ-----
M---- a------- h-- k- s--- ṭ------ l---- p-----.
Се плашам, дека немам пари кај себе. ਮੈ--- ਅ---- ਹ- ਕ- ਮ--- ਕ-- ਪ--- ਨ--- ਹ--
M---- a------- h-- k- m--- k--- p---- n---- h---.