македонски » пунџаби   Сврзници 2


95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

95 [ਪਚਾਨਵੇਂ]
95 [Pacānavēṁ]

ਸਮੁਚਬੋਧਕ 2
samucabōdhaka 2

95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

95 [ਪਚਾਨਵੇਂ]
95 [Pacānavēṁ]

ਸਮੁਚਬੋਧਕ 2
samucabōdhaka 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиਪੰਜਾਬੀ
Од кога таа не работи повеќе? ਉਹ ਕ--- ਤ-- ਕ-- ਨ--- ਕ- ਰ--?
u-- k---- t-- k--- n---- k--- r---?
Од нејзината венчавка? ਉਸ-- ਵ--- ਹ- ਜ-- ਤ-- ਬ--- ਤ--?
U---- v----- h- j--- t-- b----- t--?
Да, таа не работи повеќе, откако се омажи. ਹਾ-- ਉ--- ਵ--- ਹ- ਜ-- ਤ-- ਬ--- ਤ-- ਉ- ਕ-- ਨ--- ਕ- ਰ---
H--- u---- v----- h- j--- t-- b----- t-- u-- k--- n---- k--- r---.
   
Откако таа се омажи, таа не работи повеќе. ਉਸ-- ਵ--- ਹ- ਜ-- ਤ-- ਬ--- ਤ-- ਉ- ਕ-- ਨ--- ਕ- ਰ---
U---- v----- h- j--- t-- b----- t-- u-- k--- n---- k--- r---.
Откако се познаваат, тие се среќни. ਜਦ-- ਤ-- ਉ- ਇ-- ਦ--- ਨ-- ਜ---- ਨ-- ਉ--- ਤ-- ਉ- ਖ-- ਨ--
J---- t-- u-- i-- d--- n- j----- n-- u--- t-- u-- k---- n-.
Откако имаат деца, тие излегуваат ретко. ਜਦ-- ਤ-- ਉ---- ਦ- ਬ--- ਹ-- ਹ- ਉ--- ਤ-- ਉ- ਬ--- ਘ-- ਬ--- ਜ---- ਹ-
J---- t-- u----- d- b--- h--- h--- u--- t-- u-- b----- g---- b----- j---- h---.
   
Кога таа телефонира? ਉਹ ਕ--- ਫ-- ਕ----?
U-- k---- p---- k-----?
За време на возењето? ਗੱ-- ਚ---- ਵ--?
G--- c------- v-----?
Да, додека вози автомобил. ਹਾ- ਜ--- ਉ- ਗ--- ਚ-- ਰ-- ਹ-----
H-- j---- u-- g--- c--- r--- h-----.
   
Таа телефонира, додека го вози автомобилот. ਗੱ-- ਚ---- ਵ--- ਉ- ਫ-- ਕ--- ਹ--
G--- c------- v--- u-- p---- k----- h--.
Таа гледа телевизија, додека пегла. ਕੱ----- ਨ-- ਪ----- ਕ--- ਸ--- ਉ- ਟ--- ਦ---- ਹ--
K-------- n- p----- k----- s---- u-- ṭ--- d------ h--.
Таа слуша музика, додека ги врши своите задачи. ਆਪ-- ਕ-- ਕ-- ਵ--- ਉ- ਸ---- ਸ---- ਹ--
Ā---- k--- k----- v--- u-- s----- s----- h--.
   
Јас не гледам ништо, кога / ако немам очила. ਜਦ-- ਮ--- ਕ-- ਐ-- ਨ--- ਹ---- ਉ--- ਮ-- ਕ-- ਦ-- ਨ--- ਸ--- / ਸ----
J---- m--- k--- a----- n---- h--- u--- m--- k---- d---- n---- s-----/ s-----.
Јас не разбирам ништо, кога / ако музиката е толку гласна. ਜਦ-- ਸ---- ਉ--- ਵ---- ਹ- ਤ-- ਮ-- ਕ-- ਸ-- ਨ--- ਪ----- / ਪ------
J---- s----- u-- v----- h-- t-- m--- k---- s------ n---- p------/ p------.
Јас не мирисам ништо, кога / ако имам настинка. ਜਦ-- ਮ---- ਜ਼---- ਹ---- ਹ- ਤ-- ਮ-- ਕ-- ਸ--- ਨ--- ਪ------
J---- m---- z----- h--- h-- t-- m--- k---- s---- n---- p------.
   
Ќе земеме едно такси, доколку / ако врне. ਜੇ-- ਬ---- ਹ-- ਤ-- ਅ--- ਟ---- ਲ------
J----- b----- h--- t-- a--- ṭ------ l------.
Ние ќе патуваме околу светот, доколку / ако добиеме на лото. ਜੇ ਸ--- ਲ---- ਲ-- ਗ- ਤ-- ਅ--- ਸ--- ਦ----- ਘ--------
J- s--- l----- l--- g--- t-- a--- s--- d------ g-------.
Ние ќе започнеме со јадењето, доколку / ако тој не дојде наскоро. ਜੇ-- ਉ- ਜ--- ਨ--- ਆ----- ਅ--- ਖ--- ਸ਼--- ਕ------
J----- u-- j----- n---- ā------- a--- k---- ś--- k------.