македонски » пунџаби   Сврзници 3


96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

96 [ਛਿਆਨਵੇਂ]
96 [Chi'ānavēṁ]

ਸਮੁੱਚਬੋਧਕ 3
samucabōdhaka 3

96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

96 [ਛਿਆਨਵੇਂ]
96 [Chi'ānavēṁ]

ਸਮੁੱਚਬੋਧਕ 3
samucabōdhaka 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиਪੰਜਾਬੀ
Јас станувам, штом заѕвони будилникот. ਜਿ--- ਹ- ਘ-- ਦ- ਅ---- ਵ---- ਹ-- ਮ-- ਉ--- / ਉ--- ਹ---
j---- h- g---- d- a------ v----- h--- m--- u-----/ u----- h--.
Јас станувам уморен / уморна, штом треба да учам. ਜਿ--- ਹ- ਮ-- ਪ---- ਲ---- / ਲ---- ਹ--- ਮ---- ਥ--- ਹ- ਜ---- ਹ--
J---- h- m--- p------ l-----/ l----- h--- m---- t------ h- j---- h--.
Јас ќе престанам да работам, штом ќе бидам 60. 60 ਸ-- ਦ- ਹ- ਜ-- ਤ- ਮ-- ਕ-- ਕ--- ਬ-- ਕ- ਦ----- / ਦ------
60 S--- d- h- j--- t- m--- k--- k----- b--- k--- d------/ d------.
   
Кога ќе се јавите? ਤੁ--- ਕ--- ਫ-- ਕ----?
T---- k---- p---- k-----?
Штом имам еден момент време. ਜਿ--- ਹ- ਮ---- ਕ-- ਸ---- ਮ------
J---- h- m---- k---- s----- m-----.
Тој ќе се јави, штом ќе има малку време. ਜਿ--- ਹ- ਉ---- ਕ-- ਸ--- ਮ-------- ਫ-- ਕ-----
J---- h- u---- k---- s---- m--------- p---- k-----.
   
Колку долго ќе работите? ਤੁ--- ਕ--- ਤ-- ਕ-- ਕ----?
T---- k---- t--- k--- k-----?
Јас ќе работам, се додека можам. ਜਦ-- ਤ-- ਮ-- ਕ-- ਕ- ਸ--- / ਸ--- ਹ--- ਮ-- ਕ-- ਕ----- / ਕ------
J---- t--- m--- k--- k--- s-----/ s----- h--- m--- k--- k------/ k------.
Јас ќе работам, се додека сум здрав / здрава. ਜਦ-- ਤ-- ਮ--- ਸ--- ਚ--- ਹ-- ਮ-- ਕ-- ਕ----- / ਕ------
J---- t--- m--- s----- c--- h--- m--- k--- k------/ k------.
   
Тој лежи во кревет, наместо да работи. ਉਹ ਕ-- ਕ-- ਦ- ਬ--- ਬ----- ਤ- ਪ-- ਹ--
U-- k--- k----- d- b----- b------- t- p--- h--.
Таа чита весник, наместо да готви. ਉਹ ਖ--- ਬ---- ਦ- ਬ--- ਅ---- ਪ--- ਰ-- ਹ--
U-- k---- b------- d- b----- a------- p---- r--- h--.
Тој седи во кафеаната, наместо да си оди дома. ਉਹ ਘ- ਵ--- ਜ-- ਦ- ਬ--- ਅ---- ਵ--- ਬ--- ਹ--
U-- g---- v----- j--- d- b----- a---- v--- b----- h--.
   
Колку што знам, тој живее овде. ਜਿ---- ਤ-- ਮ---- ਪ-- ਹ-- ਉ- ਇ--- ਰ----- ਹ--
J----- t--- m---- p--- h--- u-- i--- r----- h--.
Колку што знам, неговата сопруга е болна. ਜਿ---- ਤ-- ਮ---- ਪ-- ਹ-- ਉ--- ਪ--- ਬ---- ਹ--
J----- t--- m---- p--- h--- u---- p----- b----- h--.
Колку што знам, тој е невработен. ਜਿ---- ਤ-- ਮ---- ਪ-- ਹ-- ਉ- ਬ------- ਹ--
J----- t--- m---- p--- h--- u-- b--------- h--.
   
Јас се успав, инаку ќе дојдев навреме. ਮੈ- ਸ---- / ਸ---- ਰ-- ਗ-- / ਗ-- ਨ--- ਤ-- ਮ-- ਸ--- ਤ- ਆ ਜ---- / ਜ-----
M--- s-----/ s----- r--- g---/ g---- n---- t-- m--- s---- t- ā j----/ j----.
Јас го пропуштив автобусот, инаку ќе дојдев навреме. ਮੇ-- ਬ-- ਛ--- ਗ- ਨ--- ਤ-- ਮ-- ਸ--- ਤ- ਆ ਜ---- / ਜ-----
M--- b--- c---- g--- n---- t-- m--- s---- t- ā j----/ j----.
Јас не го најдов патот, инаку ќе дојдев навреме. ਮੈ--- ਰ--- ਨ--- ਮ----- ਨ--- ਤ-- ਮ-- ਸ--- ਤ- ਆ ਜ---- / ਜ-----
M---- r----- n---- m------ n---- t-- m--- s---- t- ā j----/ j----.