македонски » полски   Лица


1 [еден]

Лица

-

1 [jeden]

Osoby

1 [еден]

Лица

-

1 [jeden]

Osoby

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
jас ja
jас и ти ja i ty
ние двајцата my o--- / o--- / o---e
   
тој on
тој и таа on i o-a
тие двајцата on- o---e
   
маж mę------a
жена ko----a
дете dz----o
   
една фамилија ro----a
мојата фамилија mo-- r-----a
Mојата фамилија е овде. Mo-- r------ j--- t----.
   
Јас сум овде. (J-) J----- t----.
Ти си овде. Ty j----- t----.
Тој е овде и таа е овде. On j--- t---- i o-- j--- t----.
   
Ние сме овде. (M-) J------- t----.
Вие сте овде. Wy j-------- t----.
Тие сите се овде. On- w------ s- t----.