македонски » полски   Пијалоци


12 [дванаесет]

Пијалоци

-

+ 12 [dwanaście]

+ Napoje

12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [dwanaście]

Napoje

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Јас пијам чај. Pi-- h------. +
Јас пијам кафе. Pi-- k---. +
Јас пијам минерална вода. Pi-- w--- m--------. +
   
Пиеш ли чај со лимон? Pi---- h------ z c------? +
Пиеш ли кафе со шеќер? Pi---- k--- z c-----? +
Пиеш ли вода со мраз? Pi---- w--- z l----? +
   
Овде има забава. Tu j--- p--------. +
Луѓето пијат шампањско. Lu---- p--- s-------. +
Луѓето пијат вино и пиво. Lu---- p--- w--- i p---. +
   
Пиеш ли алкохол? Pi---- a------? +
Пиеш ли виски? Pi---- w-----? +
Пиеш ли кола со рум? Pi---- c--- z r----? +
   
Јас не сакам шампањско. Ni- l---- s-------. / N-- c--- s-------. +
Јас не сакам вино. Ni- l---- w---. / N-- c--- w---. +
Јас не сакам пиво. Ni- l---- p---. / N-- c--- p---. +
   
Бебето сака млеко. To d------ l--- m----. / T- d------ c--- m----. +
Детето сака какао и сок од јаболко. To d------ l--- k---- i s-- j-------. / T- d------ c--- k---- i s-- j-------. +
Жената сака сок од портокал и сок од грејпфрут. Ta k------ l--- / c--- s-- p----------- i g-----------. +