македонски » полски   Активности


13 [тринаесет]

Активности

-

13 [trzynaście]

Zajęcia

13 [тринаесет]

Активности

-

13 [trzynaście]

Zajęcia

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Што прави Марта? Co r--- M-----?
Таа работи во канцеларија. On- p------ w b-----.
Таа работи на компјутер. On- p------ p--- k---------.
   
Каде е Марта? Gd--- j--- M-----?
Во кино. W k----.
Таа гледа филм. On- o----- f---.
   
Што прави Петар? Co r--- P----?
Тој студира на универзитет. On s------- n- u------------.
Тој студира јазици. On s------- j-----.
   
Каде е Петар? Gd--- j--- P----?
Во кафуле. W k-------.
Тој пие кафе. On p--- k---.
   
Каде сакаат да одат тие? Do--- o-- l---- c------?
На концерт. Na k------.
Тие со задоволство слушаат музика. On- l---- s------ m-----.
   
Каде не сакаат да одат тие? Do--- n-- l---- c------?
Во диско. Na d--------.
Тие не танцуваат со задоволство. On- n-- l---- t------.