македонски » полски   Во кујната


19 [деветнаесет]

Во кујната

-

+ 19 [dziewiętnaście]

+ W kuchni

19 [деветнаесет]

Во кујната

-

19 [dziewiętnaście]

W kuchni

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Имаш ли нова кујна? Ma-- n--- k------? +
Што сакаш да готвиш денес? Co c----- d------ u-------? +
Готвиш ли на електрична струја или на гас? Go------ n- k------- e----------- c-- g------? +
   
Треба ли да го исечам кромидот? Ma- p------ c-----? +
Треба ли да ги излупам компирите? Ma- o---- z--------? +
Треба ли да ја измијам салатата? Ma- u--- s-----? +
   
Каде се чашите? Gd--- s- s-------? +
Каде се садовите? Gd--- s- n-------? +
Каде е приборот за јадење? Gd--- s- s------? +
   
Имаш ли отварач за конзерви? Ma-- o-------- d- p-----? +
Имаш ли отварач за шишиња? Ma-- o-------- d- b------? +
Имаш ли извлекувач за плута? Ma-- k--------? +
   
Дали ја готвиш супата во оваа тенџере? Bę------ g------ z--- w t-- g-----? +
Ја пржиш ли рибата во оваа тава? Bę------ s----- r--- n- t-- p------? +
Го печеш ли зеленчукот на оваа скара? Bę------ o------ w------ n- t-- g-----? +
   
Јас ја покривам масата. (J-) N------- d- s----. +
Овде се ножевите, вилушките и лажиците. Tu s- n---- w------ i ł----. +
Овде се чашите, чиниите и салфетите. Tu s- s-------- t------ i s-------. +