македонски » полски   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

2 [dwa]

Rodzina

2 [два]

Фамилија

-

2 [dwa]

Rodzina

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
дедо dz----k
баба ba---a
тој и таа on i o-a
   
татко oj---c
мајка ma--a
тој и таа on i o-a
   
син syn
ќерка có--a
тој и таа on i o-a
   
брат br-t
сестра si----a
тој и таа on i o-a
   
чичко wu--k
тетка ci---a
тој и таа on i o-a
   
Ние сме една фамилија. Je------ r------.
Фамилијата не е мала. Ta r------ n-- j--- m---.
Фамилијата е голема. Ta r------ j--- d---.