македонски » полски   Мал разговор 1


20 [дваесет]

Мал разговор 1

-

20 [dwadzieścia]

Mini-rozmówki 1

20 [дваесет]

Мал разговор 1

-

20 [dwadzieścia]

Mini-rozmówki 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Раскомотете се! Pr---- s-- r--------!
Чувствувајте се како дома! Pr---- c--- s-- j-- u s----- w d---!
Што сакате да се напиете? Cz--- s-- p-- / p--- n-----?
   
Сакате ли музика? Lu-- p-- / p--- m-----?
Јас ја сакам класичната музика. Lu--- m----- k--------.
Еве ги моите CD – а. Tu s- m--- p----.
   
Свирите ли на некој инструмент? Gr- p-- / p--- n- j----- i-----------?
Еве ја мојата гитара. To j--- m--- g-----.
Обожавате ли да пеете ? Lu-- p-- / p--- ś------?
   
Имате ли деца? Ma p-- / p--- d-----?
Имате ли куче? Ma p-- / p--- p--?
Имате ли мачка? Ma p-- / p--- k---?
   
Еве ги моите книги. To s- m--- k------.
Јас сега ја читам оваа книга. Wł----- c----- t- k------.
Што обожавате да читате? Lu-- p-- / p--- c-----?
   
Обожавате ли да одите на концерт? Lu-- p-- / p--- c------ n- k-------?
Одите ли со задоволство во театар? Lu-- p-- / p--- c------ d- t-----?
Одите ли радо на опера? Lu-- p-- / p--- c------ d- o----?