македонски » полски   Мал разговор 2


21 [дваесет и еден]

Мал разговор 2

-

+ 21 [dwadzieścia jeden]

+ Mini-rozmówki 2

21 [дваесет и еден]

Мал разговор 2

-

21 [dwadzieścia jeden]

Mini-rozmówki 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Од каде доаѓате? Sk-- p-- / p--- p-------? +
Од Базел. Z B------. +
Базел се наоѓа во Швајцарија. Ba----- l--- w S---------. +
   
Смеам ли да ви го претставам господинот Милер? Cz- m--- p--- / p--- p---------- p--- M------? +
Тој е странец. On j--- c-----------. +
Тој зборува повеќе јазици. On m--- w k---- j-------. +
   
Дали сте овде по прв пат? Cz- j--- p-- / p--- t---- p------- r--? +
Не, јас веќе бев овде минатата година. Ni-- b---- / b---- t- j-- w u------- r---. +
Но само една седмица. Al- t---- t------. +
   
Како Ви се допаѓа кај нас? Ja- s-- p--- / p--- u n-- p-----? +
Многу добро. Луѓето се љубезни. Ba----. L----- s- m---. +
И околината ми се допаѓа исто така. Kr------- r------ m- s-- p-----. +
   
Што сте по занает? Ki- j--- p-- / p--- z z-----? +
Јас сум преведувач. Je---- t--------. +
Јас преведувам книги. Tł------ k------. +
   
Дали сте сами овде? Je-- p-- s-- / p--- s--- t----? +
Не, мојата сопруга / мојот сопруг е исто така овде. Ni-- m--- ż--- / m-- m-- j--- z- m--. +
А таму се моите две деца. A t-- j--- d----- m---- d-----. +