македонски » полски   Мал разговор 3


22 [дваесет и два]

Мал разговор 3

-

22 [dwadzieścia dwa]

Mini-rozmówki 3

22 [дваесет и два]

Мал разговор 3

-

22 [dwadzieścia dwa]

Mini-rozmówki 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Пушите ли? Pa-- p-- / p---? +
Порано да. Ki---- p------ / p------. +
Но сега не пушам повеќе. Al- t---- j-- n-- p---. +
   
Ќе Ви пречи ли, ако јас пушам? Pr--------- p--- / p---- ż- p---? +
Не, воопшто не. Ni-- a--------- n--. +
Тоа не ми пречи. Ni- p---------- m-. +
   
Ќе се напиете ли нешто? Na---- s-- p-- / p--- c----- ? +
Еден коњак? Ko-----? +
Не, подобро едно пиво. Ni-- w--- p---. +
   
Патувате ли многу? Du-- p-- / p--- p--------? +
Да, тоа се најчесто службени патувања. Ta-- p--------- s- t- p------ s-------. +
Но сега сме овде на одмор. Al- t---- j------- t- n- u------. +
   
Каква горештина! Co z- u---! +
Да, денес е навистина жешко. Ta-- d------ j--- r----------- g-----. +
Одиме на балконот. Wy----- n- b-----. +
   
Утре овде ќе има забава. Ju--- b----- t- p--------. +
Ќе дојдете ли и Вие? Cz- p-- / p--- t-- p--------? / C-- p------ t-- p------? +
Да, и ние исто така сме поканети. Ta-- j------- t-- z---------. +